Ολυμπιακός-Μονακό 76-81: Έχασε τα ριμπάουντ, αστόχησε στα τρίποντα, απώλεσε το αήττητο

Την πρώτη τους ευκαιρία για φέτος είχαν οι φίλοι του Ολυμπιακού να παρακολουθήσουν την ομάδα τους στη διοργάνωση σε μια αναμέτρηση με άρωμα …. Play Off! Κι αυτό επειδή απέναντί της βρέθηκε η ομάδα με την οποία κοντραρίστηκαν, επικράτησαν και πήραν το εισιτήριο για το Final Four. Για την ακρίβεια ήταν το ίδιο ζευγάρι που είδαν για τελευταία φορά πέρσι στο ΣΕΦ

πριν από το F4 του Βελιγραδίου.

Η κακή μέρα από τη γραμμή των 6,75 φάνηκε από ….. νωρίς

Ένα ματς που ξεκίνησε με σημείο αναφοράς την καλή άμυνα μεν των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά μαζί και την αστοχία τους από τη γραμμή των 3π, (0/7 3π.). Όσο καλή άμυνα κι αν έβγαζαν στο παρκέ η αστοχία από την περιφέρεια τους κρατούσε δέσμιους στη συμπόρευση στο σκορ. Για τους Μονεγάσκους ο …. συνήθης ύποπτος, Μάικ Τζέιμς ξεκίνησε με 2/2 3π. δίχως όμως ν’ αποφύγει και τα λάθη.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με τον Γούοκαπ – αρχικά – να δείχνει τον δρόμο μέχρι να …. «ζεσταθεί» ο Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 11-9 χάρη σε καλάθι και φάουλ του Φαλ. Κι αν οι συνδυαστικές άμυνες ήταν ο τρόπος για να περιοριστεί ο Τζέιμς τα επιθετικά ριμπάουντ της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν αυτά που της έδιναν την ευκαιρία να εναλλάσσεται με τους γηπεδούχους στην πρωτεκαθεδρία του σκορ, κλείνοντας την 1η περίοδο προηγούμενοι 16-17.

Βρήκε ισορροπία

Στη 2η περίοδο ο τεχνικός των «Ερυθρόλευκων» παρέταξε ένα σχήμα πιο κοντό, πιο ευέλικτο και πιο ταχύ με Λαρεντζάκη, Σλούκα, ΜακΚίσικ, Πίτερς και Μπόλομποϊ που έδειχνε ν’ αποδίδει καλύτερα και στις δύο άκρες του παρκέ. Στο 14’, οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν 23-27 αξιοποιώντας τα επιθετικά ριμπάουντ και χτυπώντας – κυρίως – μέσα από τη ρακέτα με Οκόμπο και Ντιαλό. Ήταν το χρονικό σημείο που ο ΜακΚίσικ ανέλαβε δράση και με 3π. έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση.

Η καλή άμυνα έδωσε κλεψίματα, αιφνιδιασμούς και μαζί την ψυχολογία με κυριότερο εκπρόσωπο αυτής τον ΜακΚίσικ.Με πέντε δικούς του πόντους εξήντα οκτώ δεύτερα πριν από το τέλος – και – της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πιο ισορροπημένη του παρουσία σε άμυνα κι επίθεση κλείνοντας το ημίχρονο προηγούμενος 37-33.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το επιθετικό κρεσέντο του Λόιντ

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με δύο καλάθια των Κάναν και Γούοκαπ, έδωσε την εντύπωση πως οι «Ερυθρόλευκοι» θα συνέχιζαν από εκεί όπου είχαν σταματήσει, όμως πολύ γρήγορα η συγκεκριμένη αίσθηση αποδείχθηκε λανθασμένη. Με μπροστάρη τον Λόιντ, η Μονακό έτρεξε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών σερί 0-10 με τον Αμερικανό να πετυχαίνει τους οκτώ εξ αυτών. Πλέον, στο επιθετικό πρόβλημα του πρώτου μέρους, που επιτυχώς είχαν καλύψει οι γηπεδούχοι με την καλή τους άμυνα, ήρθε να προστεθεί κι η προβληματική άμυνα.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στη λογική της συμπόρευσης στο σκορ, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να φτάνουν τις …. είκοσι σε διάστημα είκοσι οκτώ λεπτών! Κι αν σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις για να συμμαζέψει τις αμυντικές του αδυναμίες, στη συγκεκριμένη εξίσωση δεν μπήκε η περίπτωση του Οκόμπο που σκόραρε κατά βούληση και με δικό του τρίποντο οι Μονεγάσκοι ολοκλήρωσαν ένα ονειρεμένο – για τους ίδιους – δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 14-23 (!) και συνολικά 51-56.

Ο ασταμάτητος κ. Οκόμπο

Για την ύστατη περίοδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστράτευσε την πεντάδα που διέπρεψε στη δεύτερη περίοδο, ήτοι τους Λαρεντζάκη, Σλούκα, Πίτερς, ΜακΚίσικ, Μπόλομποϊ, όμως πολύ γρήγορα φάνηκε πως τα πράγματα πλέον είχαν αλλάξει. Το τρίποντο του Πίτερς ανάμεσα σ’ αυτά των Οκόμπο και Ντιαλό, σε συνάρτηση με το κλέψιμο του Τζέιμς και το λέι απ στον αιφνιδιασμό έδωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα στην ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, 54-66, οκτώ λεπτά πριν από το τέλος.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Παρά την προσπάθεια στην άμυνα, αυτήν τη φορά δεν υπήρξε ισορροπία, ούτε στην επίθεση με τον αντίπαλο να έχει «διαβάσει» πλέον πολύ καλά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να έχει προσαρμοστεί πλήρως σ’ αυτό με τον Μπράουν να κάνει εξαιρετική δουλειά στην άμυνα πάνω στον Βεζένκοφ (13π., 7ρ.). Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη κι άλλο ένα του ΜακΚίσικ (15π.) γέννησαν ελπίδες στα μισά της περιόδου, μειώνοντας σε 66-72, ωστόσο η δυστοκία στην επίθεση, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και – κυρίως – ο επιθετικός οίστρος των περιφερειακών της Μονακό τις «έπνιξαν». Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος ο εκπληκτικός Οκόμπο (23π., 3ρ., 4ας.) με 3π. εκτόξευσε εκ νέου τη διαφορά στους 21 (σ.σ. 68-80) και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά ήταν να τρέξουν ένα σερί 8-1 κλείνοντας τη διαφορά για το τελικό 76-81.

Το στατιστικό της αναμέτρησης μπορείτε να το δείτε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα