Όμιλοι με τα κυάλια

Από την αρχή της φετινής σεζόν τα πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έμοιαζαν ευοίωνα για τις ελληνικές ομάδες. Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ ήταν το επιστέγασμα της κακής πορείας στο σύνολο των ελληνικών συμμετοχών. Ακόμα κι αν προκρινόταν βέβαια η ΑΕΚ πάλι θα ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι.

Έτσι οι 28600 βαθμοί και η 15η θέση απομακρύνει κι άλλο το Champions League από την μεθεπόμενη
περίοδο αφού τόσο ο πρωτασθλητής όσο κι ο δευτεραθλητής Ελλάδος θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους χρυσοφόρους ομίλους.

Την επόμενη σεζόν (ως 14οι) ο πρωταθλητής θα μπει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος θα μπει στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Ο Κυπελλούχος (ή ο τρίτος στη βαθμολογία υπό προϋποθέσεις) θα μπει στον τρίτο προκριματικό του Europa League. Ο τρίτος κι ο τέταρτος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος κι ο πέμπτος υπό προϋποθέσεις που καθορίζει ο κυπελλούχος) θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Τα χειρότερα έρχονται από τη σεζόν 2018-19 όταν και ο πρωταθλητής θα μπαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League ύστερα από τις νέες αλλαγές που ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα