Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0 : Με “καθαρό μυαλό” και… Μεντόσα!

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου με σκορ 1-0 επί του Παναθηναϊκού σε ένα ματς με έντονες διακυμάνσεις συναισθημάτων και αξίας στον αγωνιστικό χώρο. Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Παναιτωλίκός προηγήθηκε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 48ο λεπτό και στη συνέχεια κατάφερε να διαχειριστεί άψογα τα πλεονεκτήματά του! ‘Μέσα στη μετριότητά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν την

ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν κέρδισαν πέναλτι στο 69ο λεπτό, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος!

Έτσι ξεκίνησαν

Χωρίς εκπλήξεις η ομάδα που παρέταξε ο Γιάννης Αμαστασίου με σχήμα 4-2-3-1
Ο Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Μαλλής, Χουχούμης, Λάρσον και Κορνέλιους.
Στον κάθετο άξονα οι Φλόρες, Μάρτενσον με τους Μεντόζα, Ντάγκο, Μόρσαϊ πίσω από τον προωθημένο Βέργο.
Τρεις οι αλλαγές που έκανε, σε σχέση με τα τελευταία ματς, ο Γιοβάνοβιτς.
Ο Διούδης κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Σάντσες, Σάρλια, Χουάνκαρ και Βέλεθ. Πιο μπροστά οι Καρλίτος, Βιγιαφάνες στον κάθετο άξονα με τους Πέρεθ και Αϊτόρ σε πιο ελεύθερους ρόλους στις πτέρυγες.
Ο Γκασίνοβιτς και ο Βιτάλ ξεκίνησαν στη γραμμή κρούσης
Με μεγαλύτερη όρεξη μπήκαν οι φιλοξενούμενοι στο παιχνίδια και έχοντας ως άξονα τον Αϊτόρ – σε άλλο ένα ματς, η πιο αξιόπιστη επιλογή δημιουργίας – απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Παναιτωλικύ δίχως όμως να φτάσουν βρούνε στόχο.
Αυτό έγινε, πάντως, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Σάλρλια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως μετά από έλεγχο του VAR διαπιστώθηκε πως προηγουμένως η μπάλα πέρασε εκτός της τελικής γραμμής πριν φτάσει στον Κροάτη αμυντικό.

Ένα γκολ που τα άλλαξε όλα!
Το γρήγορο γκολ του Μεντόσα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (47’) άλλαξε άρδην την ψυχολογία στο ματς καθώς ο Παναιτωλικός έγινε πιο αποφασιστικός πιστεύοντας ακόμα περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με το «τριφύλλι» που «θόλωσε» χάνοντας σε ζωντάνια και αυτοπεποίθηση!
Γενικώς… Δεν πήγε τίποτε στον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του. Μια ανάπτυξη αρκετά προβλέψιμη από τον αντίπαλο πάγκο και κυρίως την άμυνα, όπως ήταν στημένη απέναντι σε όποιες σκέψεις αλλαγής των δεδομένων.
Ο Παναθηναϊκός είχε μια μοναδική ευκαιρία να βρει οξυγόνο στο 67ο λεπτό όταν υποδείχθηκε πέναλτι σε προσπάθεια του Κορνέλιους να απομακρύνει με το κεφάλι έχοντας στηριχθεί στην πλάτη του Ιωαννίδη.
Όμως από την άσπρη βούλα, ο Καρλίτος νικήθηκε – εκτελώντας – από τον Ανέστη ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση..
Αυτό ήταν! Η «πράσινη θολούρα» έγινε… «συσκότιση» με τις όποιες διαθέσεις πίεσης να ξεθυμαίνουν στα πέριξ της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.
Στο 90’ ο Καρέλης έφυγε στην κόντρα, σκοράροντας όμως από το VAR φάνηκε πως ήταν εκτιθέμενος ξεκινώντας τη φάση. Μικρό το… κακό, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια άξια νίκη, στο 3ο σερί ματς όπου δεν δέχθηκε γκολ στο πρωτάθλημα και το 3ο σερί στο Αγρίνιο επί του συγκεκριμένου αντιπάλου, όπου δεν δέχθηκε γκολ (1-0, 1-0, 0-0)
Όσο για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς αυτή καλείται να προβληματιστεί με σοβαρά θέματα, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου

Keywords
Τυχαία Θέματα