ΠΑΟΚ – Ιωνικός 1-1 : Χαμογέλασε ο πιο… φρέσκος!

Κι όμως αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί και ως δίκαιο, αφενός λόγω της μέτριας – έως κακής στο β’ μέρος – παρουσίας του «δικεφάλου» κι αφετέρου γιατί ο Ιωνικός με την προσέγγισή του σίγουρα δεν άξιζε να φύγει με άδεια χέρια από την Τούμπα!

Έτσι ξεκίνησαν
Σε σχήμα 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ έχοντας οκτώ αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Πέμπτης κόντα στην Μίντιλαντ.
Μπροστά από τον Πασχαλάκη στην άμυνα οι Σάστρε, Σίντλεϊ, Μιχαηλίδης και Μιχάϊ.
Οι Φελίπε Σοάρες και Σβαμπ στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής

και τριάδα πίσω από τον προωθημένο Τσόλακ οι Μιτρίτσα Μπίσεσβαρ και Λέο Ζαμπά

Χωρίς τον τιμωρημένο Κιάκο, ο οποίος μεσοβδόμαδα έβαλε τα δύο από τα τέσσερα γκολ κόντρα στον Απόλλωνα, παρατάχθηκε ο Ιωνικός.
Ο Χουτσετσιώτης κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες.
Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Ντάλσιο, Ρομαό και Άοσμαν και τριάδα – σε ένα επιθετικό σχήμα – οι Λένις, Γκαμπράλ και Μάντζης.
Θα μπορούσε να προηγηθεί με το πιο γρήγορο γκολ στη σεζόν ο ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 45ο δευτερόλεπτο ο Τσόλακ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άλλα δύο σουτ κόντραραν πάνω στα σώματα των παικτών του Ιωνικού.
Μπορεί μεν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι να δείχνουν πιο ορεξάτοι για το γκολ όμως σε καμιά περίπτωση ο Ιωνικός δεν έπαιξε με σκοπιμότητα και εν γένει παθογένειες!
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πασχαλάκης χρειάστηκε τρεις φορές να αντιδράσει με οξυδέρκεια προκειμένου να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του σε ισάριθμες προσπάθειες των φιλοξενούμενων.
Πάντως στο ημίωρο ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με πέναλτι που υπέδειξε ο Διαμαντόπουλος σε πάτημα του Μύγα επί του Μιχάϊ.
Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Σβαμπ όμως ούτε αυτή η εξέλιξη δεν έδωσε την περεταίρω ενέργεια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης…
Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές που δοκίμασε ο Σπανός, με αρκετή δόση ρίσκου, αφενός έφεραν μια μεγαλύτερη ισορροπία κι αφετέρου – το σημαντικότερο αυτό – τον δικαίωσαν στο 58’ όπου ο χαρισματικός Τουράμ πέτυχε ένα ωραίο όσο και «έξυπνο» γκολ με προσποίηση και πλασέ στην αφύλακτη γωνιά του Πασχαλάκη..
Το γκολ το πανηγύρισαν οι παίκτες του Ιωνικού με την Ουκρανική σημαία, τιμώντας τον αρχηγό τους Τσιγκρίνσκι ο οποίος πάντως ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του, κάτι που φάνηκε περίτρανα σε ότι ακολούθησε!
Ο Λουτσέσκου με τις αλλαγές έβγαλε πιο ψηλά την ομάδα του αλλά η πίεση αυτή δεν έφερε κάτι ουσιαστικό καθώς οι όποιες επιθετικές προσπάθειες έβρισκαν πάνω σε ένα καλά οργανωμένο… «τείχος» με ελάχιστες φάσεις ικανές να αλλάξουν τα ως τότε δεδομένα…
Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο ακόμα σημαντικούς βαθμούς, «πληρώνοντας» το τίμημα της Ευρωπαϊκής του προοπτικής ενώ ο Ιωνικός, σύμφωνα και με τα όσα είπε μετά το τέλος ο προπονητής του, πανηγύρισε περισσότερο για τον Ουκρανό αρχηγό του έχοντας κάπου μέσα μια μικρή απογοήτευση εκτιμώντας πως θα μπορούσε να φύγει και με κάτι καλύτερο!!

ΠΑΟΚ (Ράσβαν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Σάστρε, Σίντκλεϊ (76’ Βιεϊρίνια), Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σοάρες (62’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82’ Κούτσιας), Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ (62΄Ελ Καντουρί), Τσόλακ.
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός)
Χουτεσιώτης, Σάντσες (46’ Πλατέλας), Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις, Καμπράλ, Μάντζης (46’ Τουράμ).

Keywords
Τυχαία Θέματα