ΠΑΟΚ: Κι όποιος αντέξει …. (pics&vids)

Απόψε στις 19:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (NOVASPORTS PRIME) ο Άρης θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής για τη Super League Interwetten.

Μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, καθώς θα διεξαχθεί στον απόηχο της δολοφονίας τυυ αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού σε συνάρτηση

με την αύξηση της παρουσίας του κόσμου στις κερκίδες. Ανέκαθεν οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες είχαν ως χαρακτηριστικό την ένταση, πολλώ δε περισσότερο τώρα.

Τα δεδομένα κι οι ξεχωριστές ανάγκες

Ένας αγώνας, που πέραν όλων των άλλων, αμφότερες οι ομάδες έχουν μεγάλη – αν όχι απόλυτη – ανάγκη των τριών βαθμών, με τη σημασία του να τονίζεται κι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στις αποκλειστικές δηλώσεις που πραγματοποίησε χθες στο Novasports.gr. Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Άκη Μάντζιου, με υπηρεσιακό τεχνικό τον Τόλη Τερζή κι υπό το βλέμμα του νέου Αργεντινού τεχνικού, Χερμάν Μπούργος δίνουν τη δική τους μάχη για να κατοχυρώσουν μια θέση στην πρώτη εξάδα, εν αναμονή και της απόφασης του CAS για τους έξι βαθμούς που τους έχουν αφαιρεθεί.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί την πρώτη του ήττα έπειτα από δύο και πλέον μήνες έχοντας ελάχιστο χρόνο για να το κάνει, αφού μόλις το βράδυ της περασμένης Πέμπτης «λύγισε» με 1-0 στην «Arena Herring» στη Δανία από τη Μίντγιουλαντ. Η αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσε από τις 9 Δεκεμβρίου τον έχει καθιερώσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, εννιά βαθμούς πίσω από την κορυφή κι οκτώ βαθμούς μπροστά από την αντίστοιχη τρίτη. Τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου σαφώς και θέλει να ολοκληρώσει με τη μικρότερη δυνατή απόσταση από την πρώτη θέση εν όψει των πλέι οφ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Συνθήκες πίεσης και για τους δύο μονομάχους, στον κάθε έναν για τους δικούς του λόγους κι όποιος αντέξει συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα της νίκης.

Οδηγός επιτυχίας

Η λογική της διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού από τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μπει από καιρό στην καθημερινότητά του κι είναι κάτι που φαίνεται σε κάθε περίπτωση με τις επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού από ματς σε ματς για την αρχική 11άδα προκειμένου η ομάδα του να έχει την απαραίτητη φρεσκάδα-ενέργεια, ψυχική και σωματική σε κάθε αγώνα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τον δικό του οδηγό επιτυχίας σε συνθήκες ντέρμπι κατέθεσε χθες αποκλειστικά στο Novasports.gr ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κάνοντας λόγο για σεβασμό μεν αλλά όχι φόβο. Σ’ αυτά θα πρέπει κάποιος να προσθέσει τη συγκέντρωση, την αποτελεσματικότητα και – γιατί όχι – την τύχη ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα όλων όσων χρειάζεται κάθε ομάδα που διεκδικεί τη νίκη σε συνθήκες ντέρμπι.

Το πλέον ευχάριστο για τον «Δικέφαλο» είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών πλην του Νέλσον Ολιβέιρα. Πάραυτα, ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός δεν ανακοίνωσε αποστολή και λίγες ώρες πριν από το ματς θα γνωστοποιήσει ποιοί θα μείνουν εκτός.

Οι επιλογές

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όλα δείχνουν πως θα πάει σε μια ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις, έχοντας ως σημείο αναφοράς την επιστροφή του Κούρτιτς μετά από απουσία δύο αγώνων. Στο 4-2-3-1, μπροστά από τον Πασχαλάκη θέση αναμένεται να πάρουν οι Σάλστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Τσιγγάρας και Κούρτιτς θα πλαισιώσουν τις θέσεις των χαφ, ενώ Άν. Ζίβκοβιτς, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ αναμένεται να βρεθούν πίσω από τον πλέον προωθημένο Άκπομ.

Όλες οι σχετικές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα ενός τέτοου αγώνα σε λίγες ώρες. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …

Keywords
Τυχαία Θέματα