ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός AKTOR 93-96: Ο Ναν έκανε όλη την…δουλειά και την «τελείωσαν τα τρίποντα των Γκράντ και Γκριγκόνις

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR χρειάστηκε δυο συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκράντ και Γκριγκόνις, αλλά και ένα καλάθι από τον Αμερικάνο φόργουορντ, επίσης για να “αποδράσει” από το κεκλεισμένων θυρών κλειστό της Πυλαίας με την νίκη (93-96) κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Οι “πράσινοι” δεν είχαν καλή απόδοση και μόνο με ξεσπάσματα μικρής διάρκειας, διατηρούσαν εύθραστο προβάδισμα, ενώ ο ΠΑΟΚ παρά την απουσία των φιλάθλων τους, είχε τα ψυχικά αποθέματα και τις αντοχές να απειλήσει το φαβορί της αναμέτρησης, μέχρι και 32 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν η πιο αξιόπιστη επιλογή στην επίθεση του Παναθηναϊκού, αλλά το μεγάλο όφελος του ΠΑΟΚ είναι ότι ανάγκασε τον αντίπαλο του να “λαχταρήσει” και να ήταν σε εγρήγορση, αφού δεν μπορούσε να “τελειώσει” το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ, όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, απέναντι στο Περιστέρι, το οποίο νίκησε, έδειξε πολύ πειστικός σε άμυνα και επίθεση.

Eίναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός και ο Εργκίν Άταμαν χρειάστηκε να διατηρήσει στο παρκέ και στην τέταρτη περίοδο, τα βασικά στελέχη της περσινής ομάδας του για να “κλειδώσει” την νίκη και ενώ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, οι “πράσινοι” δεν είχαν την απαιτούμενη ενέργεια στην άμυνα τους. Ίσως να υπέθεσαν ότι ο ΠΑΟΚ θα “λύγιζε” πολύ νωρίτερα από την χαοτική διαφορά ποιότητας που έχουν από τους περισσότερους αντιπάλους τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά στις αρχές περιόδου, οι “πράσινοι” αποφεύγουν δυσάρεστα αποτελέσματα, παίζοντας με εξατομισμό και έχοντας πληθώρα καλών παικτών και ικανών σκόρερ, φτάνουν στην νίκη.

Κανείς, όμως, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ζητήσει…αυτόγραφα από τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας 2024, αλλά θα προσπαθήσει να τους κοντράρει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των παιχνιδιών. «Past is past», όπως είπε με σφύριγμα ο Κώστας Σλούκας, θυμίζοντας την ατάκα του Ομπράντοβιτς, αλλά στην πράξη ακόμα το πρόφατο, ένδοξο παρελθόν, δεν έχει μείνει και ως ανάμνηση στο παρόν που όλοι και ορθώς πράττουν, στοχεύουν τον πρώτο της περσινής σεζόν.

Η δουλειά του Κανσελιέρι φαίνεται ήδη ότι θα έχει καλούς “καρπούς” στην φετινή περίοδο.

Δεκάλεπτα: 22-21, 42-44, 70-74, 93-96

Η στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα