Παρτίζαν: Έφτιαξε ομάδα για final four

Η περσινή χρονιά δεν ήταν από τις πιο επιτυχημένες στην προπονητική καριέρα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η Παρτίζαν δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και έμεινε χαμηλά, είχε μπόλικα αγωνιστικά θέματα που βγήκαν στην επιφάνεια καθοδόν, ενώ πολλοί αναρωτήθηκαν αν όντως ο “Ζοτς” είχε διαλέξει ο ίδιος κάποιους από τους παίκτες που φορούσαν την φανέλα της ομάδας του.

Αυτά τα δομικά λάθη ο Σέρβος προπονητής δείχνει να τα έχει αποφύγει, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, από τις επιλογές που έκανε φέτος. Ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρε σε συνάρτηση κόστους – αξίας είναι

ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος μετά από καριέρα στο ΝΒΑ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το θέμα με τον Ποκουσέφσκι είναι πόσο κοντά θα παίξει στην πραγματική του αξία, γιατί έχει την φήμη του παίκτη που πολλές φορές βάζει το σπορ σε δεύτερη προτεραιότητα. Βέβαια αυτά είναι θέματα που ο Ομπράντοβιτς ξέρει να διαχειρίζεται στις ομάδες του και αν μη τι άλλο γνωρίζει πως να πάρει το καλύτερο δυνατό από τον καθέναν.

Η προσθήκη του Μπόνγκα είναι επίσης προσθήκη ενός πολύ ποιοτικού εργαλείου, που όσο πιο καλά λειτουργεί η ομάδα στην οποία παίζει, τόσο ποιο πολύτιμος θα μοιάζει κι ο ίδιος. Πρόκειται για έναν παίκτη με εμπειρία στην Ευρωλίγκα, σε πολύ αθλητική ηλικία με την ικανότητα να προσφέρει υπηρεσίες ρολίστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μία ακόμα προσθήκη του Ίφε Λιούντμπεργκ δίνει ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία στην περίμετρο της Παρτίζαν και στο κομμάτι του σκορ και στο κομμάτι της δημιουργίας.
Αν όλη αυτή η εμπειρία που πρόσθεσε στην ομάδα του ο Ομπράντοβιτς, συνδιαστεί με καλή προσαρμογή των Αμερικάνων που πήρε που έχου δείξει τρομερά στοιχεία ως τώρα στην καριέρα τους, τότε θα μιλάμε για μια ομάδα που θα είναι ίσως έκπληξη αν δεν βρεθεί στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρτίζαν, Έφτιαξε,partizan, eftiaxe