ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3 : Τρίποντο ελπίδας με μπόλικη αγωνία (hls)

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου ξεκίνησε σε σύστημα 4-4-2 με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Πίρσμαν, Σάλιακας, Εραμούσπε και Κάργας. Στη μεσαία γραμμή οι Στάνκο, Καραχάλιος με τους Σνάιντερ, Γκαρντάφκσι στις πτέρυγες και τους Ντομίγκες – Περέα σε προωθημένους ρόλους.

Στο κλασσικό 4-2-3-1 η ΑΕΚ του Οφρυδόπουλου με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Ρότα, Χατζησαφί, Μήτογλου, Τζαβέλλα στην άμυνα. Οι Σιμάνσκι – Κριχόβιακ στον κάθετο άξονα με τους Τζούμπερ – Μάνταλο – Λιβάι Γκαρσία πίσω από τον Αραούχο..

Το

ματς ξεκίνησε με γκολ, κάτι που επηρέασε και τη ροή της αναμέτρησης.
Στην πρώτη της επίθεση η ΑΕΚ πίεσε από τα αριστερά με την άμυνα των γηπεδούχων να αποκρούουν νωχελικά την παράλληλη σέντρα, στέλνοντας τη μπάλα… «λουκούμι» στον Κριχόβιακ ο οποίος από το ύψος της περιοχής πέτυχε το πρώτου του γκολ στα Ελληνικά γήπεδα.
Ως το 15ο λεπτό η Ένωση είχε την εδαφική υπεροχή, δίχως όμως να το αξιοποιεί αυτό παρότι είχε δύο καλές στιγμές ο Αραούχο που όμως δεν προκάλεσαν ανησυχία, ενώ στο 2ο τέταρτο του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες φθάνοντας το ποσοστό κατοχής της μπάλας ως το 68% στο ίδιο διάστημα.
Στο 24ο λεπτό ο Περέα με επιτόπια ντρίπλα «άδειασε» τον Ρότα και σέντραρε εκεί όπου ο Σάλιακας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Όμως τίποτε από όλα αυτά δεν μπήκε στην ατζέντα του ματς καθώς από το VAR επισημάνθηκε οφσάϊτ στο ξεκίνημα της φάσης!
Το σκηνικό βόλευε πάντως και τη δημιουργία της Ένωσης στον ανοιχτό χώρο με αποτέλεσμα το ματς να πάρει μια «άγρια» ομορφιά και κερδισμένο από όλο αυτό το σκηνικό τον… Ρότα!
Ο πλάγιος αμυντικός της Ένωσης βρέθηκε στη γωνιά της περιοχής έπειτα από άσιστ του Κριχόβιακ με τη μπάλα στα πόδια και συγκλίνοντας προς το αριστερό του πόδι, βρήκε στόχο με διαγώνιο σουτ!
Όπως αναμένονταν το 2ο ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ανοιχτό ρυθμόκαι σ’ αυτό συνέβαλε το γρήγορο γκολ του Περέα με ωραίο βολέ στο 52’ με βολέ έπειτα από σέντρα του Σάλιακα!
Η ΑΕΚ ήθελε τους τρεις πόντους αποφεύγοντας πάντως να δώσει χώρο στους γηπεδούχους κι αυτό τη δικαίωσε στην πορεία έστω κι αν δυσκολεύοντας στο να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή!

Στο 69ο λεπτό ο Περέα από καλή θέση αστόχησε και στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το 1-3 για τους φιλοξενούμενους! Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε από τα αριστερά και στην παράλληλη μπαλιά ο Αραούχο σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει στον Κάργα για να καταλήξει στα δίχτυα του Λοντίγκιν!

Το φινάλε πάντως είχε αγωνία και σ’ αυτό συνέβαλε ο Περέα μειώνοντας στο 90ο με ωραία κεφαλιά, αν και η ΑΕΚ έπαιζε σε εκείνο το σημείο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς καθώς στο ματς μετείχε και ο Πέδρο Κόντε ο οποίος αποθεώθηκε στην επανεμφάνισή του!

Το 2-3 έμεινε ως το φινάλε. Η ΑΕΚ με την πρώτη της νίκη στα πλέϊ-οφ διατηρεί τις ελπίδες για έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας πάντως δρόμο να διασχίσει ως τον δύσκολο – ελέω των συνθηκών και του προγράμματος – στόχου!

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):
Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (63’ Μορέίρα), Γκαρντάφσκι (79’ Κόντε), Ντομίνγκεθ, Περέα.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος)

Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Σιμάνσκιμ (78’ Σιμόες), Κριχόβιακ (85′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (83′ Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (88′ Ανσαριφάρντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-3, Τρίποντο,pas giannina – aek 2-3, triponto