Σανς – Μπακς 118-108: Δεν έφτανε ο Γιάννης! (hls)

Ο Greek Freak έδειξε πόσο θέλει να οδηγήσει την ομάδα του στο πρώτο «δακτυλίδι» από το 1971, πετυχαίνοντας 42 πόντους με 15 στις 22 εύστοχες προσπάθειες, ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ.

Το Φοίνιξ όμως, που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, είχε τις απαντήσεις στο ρεσιτάλ του Γιάννη, με τους Μπούκερ και Πολ να πετυχαίνουν 31 και 23 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Μπρίτζες (27 π.), Έιτον (10 π., 11 ριμπάουντ) και Κράουντερ (11 π. 10 ριμπ). Οι Σανς πέτυχαν μάλιστα 20 τρίποντα στα 40 που επιχείρησαν.

Οι

Μίντλτοουν και Χόλιντεϊ στην αντίπερα όχθη είχαν ποσοστό μόλις 12 στα 37 εντός παιδιάς, αφήνοντας τον Αντετοκούνμπο σχεδόν μόνο του επιθετικά.

Στην πρώτη περίοδο παρά το γεγονός ότι οι Μπακς κυριάρχησαν κάτω από το καλάθι, οι Σανς έμειναν πίσω μόλις τρεις πόντους καθώς πέτυχαν 8 τρίποντα σε 12 λεπτά!

Στη δεύτερη περίοδο ευστόχησαν σε άλλα τρία πετυχαίνοντας συνολικά 30 πόντους απέναντι στους άστοχους Μπακς, παίρνοντας προβάδισμα 56-45.

Στην τρίτη περίοδο ο Αντετοκούνμπο έκανε το καλύτερο 12λεπτο της καριέρας του σε πλέι – οφ με 20 από τους 33 πόντους της ομάδας του, ενώ μοίρασε και ασίστ, όμως στο ίδιο διάστημα το Φοίνιξ πήρε 22 πόντους από Μπούκερ και Πολ κρατώντας τα ηνία.

Ο Greek Freak ψαλίδισε το προβάδισμα των Σανς στους πέντε πόντους περίπου εννέα λεπτά πριν από το τέλος, όμως ένας μικροτραυματισμός τον ανάγκασε να αποχωρήσει για λίγο και το Φοίνιξ ξέφυγε ξανά με +10.

Οι Μπακς δεν τα παράτησαν, έκαναν ένα σερί 7-0 στο τέλος, ενώ ο Κόνοτον είχε την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις πέντε λεπτά πριν το τέλος αλλά αστόχησε σε τρίποντο.

Μερικά επιθετικά ριμπάουντ και ένα τρίποντο του Πολ αποκατέστησε διαφορά 9 πόντων και έβαλαν τέλος στις ελπίδες ανατροπής των φιλοξενούμενων, που είναι πλέον υποχρεωμένοι να απαντήσουν στην έδρα τους για να μείνουν στη μάχη του τίτλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα