Σε Μουντιάλ 28 χρόνια μετά. Δόξα τον Σαλάχ…

Είκοσι οκτώ χρόνια κι έξι Μουντιάλ πέρασαν από την τελευταία συμμετοχή της Αιγύπτου στα γήπεδα της Ιταλίας το 1990. Ωστόσο οι «Φαραώ» κατά τη διάρκεια της απουσίας του κατέκτησαν 4 φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Στη Ρωσία θα βρεθεί στην παγκόσμια ποδοσφαιρική γιορτή για 3η φορά, με την παρθενική της να καταγράφεται το 1934. Και στις δύο προηγούμενες περιορίστηκε
στην πρώτη φάση, μη έχοντας ακόμη πανηγυρίσει νίκη σε Μουντιάλ.

Ταξιδεύει στα γήπεδα της Ρωσίας ως νούμερο 46 στην κατάταξη της FIFA.
Η σειρά των ματς στον όμιλο φέρνει πρώτη αντίπαλο την Ουρουγουάη και η συνέχεια Ρωσία και Σαουδική Αραβία.

ΑΣΤΕΡΙ
Πώς θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος εκτός από το Μοχάμεντ Σαλάχ; Ο άσος της Λίβερπουλ εκτός από τη συγκλονιστική σεζόν που έκανε με τους «Κόκκινους» του Άνφιλντ, έπαιξε εξόχως καταλυτικό ρόλο στα προκριματικά για τους «Φαραώ», υπογράφοντας τις νίκες των προκριματικών που τους χάρισαν την πρόκριση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Η δεύτερη απόπειρα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ σε πάγκο εθνικής ομάδας, είχε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από την παρθενική του πριν μία δεκαετία με τη Γεωργία. Ο 62χρονος Αργεντινός θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ οδήγησε τους «Φαραώ» και στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στον οποίο ηττήθηκαν από το Καμερούν με 2-1.

ΠΟΡΕΙΑ
Κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου στον οποίο μετείχαν ακόμη η Γκάνα, η Ουγκάντα και το Κονγκό. Σημείωσε τέσσερις νίκες, υπέστη μία ήττα από την Ουγκάντα κι έμεινε στην ισοπαλία εκτός έδρας με τη Γκάνα. Εξασφάλισε την πρόκριση την προτελευταία αγωνιστική με το εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ στις καθυστερήσεις του ματς κόντρα στο Κονγκό.
Keywords
Τυχαία Θέματα