Σερβία: Έτοιμη να πρωταγωνιστήσει ξανά

Η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ μοιάζει με φυσική συνέπεια για μια ομάδα με το ατομικό ταλέντο της. Με παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, κυρίως όμως ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που συμμετέχουν σε πρότζεκτ ομάδων με πρωταγωνιστικό ρόλο, η Σερβία μοιάζει έτοιμη όχι μόνο να συμμετέχει, αλλά να αναζητήσει διάκριση τον ερχόμενο χειμώνα στο Μουντιάλ.

Οι τελευταίες δύο παρουσίες της σε τελική φάση είχαν ως αποτέλεσμα την κατάκτηση της τελευταίας θέσεις το 2010 στη Νότιο Αφρική και με αντιπάλους Γερμανία,

Γκάνα και Αυστραλία στον όμιλο, ενώ οκτώ χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Ρωσίας ήταν προ-τελευταία στη φάση των ομίλων έχοντας ψηλότερα Βραζιλία και Ελβετία και πίσω της μόνο την Κόστα Ρίκα.

Η τύχη τα έφερε με τέτοιο τρόπο που απέναντι της θα βρεθούν δύο ίδιες ομάδες στη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η Σερβία θα αντιμετωπίσει ξανά Βραζιλία και Ελβετία, ενώ τέταρτη ομάδα στο γκρουπ θα είναι το Καμερούν.

Πέρα από τα αποτελέσματα η συνολική εικόνα τους στο Nations League που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς και οι λύσεις που διαθέτει ο Στόικοβιτς δείχνουν πως μπορεί να ελπίζει σε διακρίσεις και σε βάθος χρόνου.

Ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ που αγωνίζεται τώρα στη διοργάνωση είναι στα 26 χρόνια. Με παίκτες έμπειρους όπως ο 27χρονος Μίτροβιτς της Φούλαμ, ο 31χρονος Τάντιτς του Άγιαξ και ο 29χρονος Κόστιτς στη γραμμή κρούσης, ο 30χρονος Γκούντελ 0 31χρονος Λάζοβιτς και ο 27χρονος Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στη μεσαία γραμμή.

Με ταλέντα όπως ο Βλάχοβιτς της Γιουβέντους και ο Γιόβιτς της Ρεάλ Μαδρίτης στην επίθεση, οι Μιλένκοβιτς, Μάσοβιτς και Τέρζιτς στην άμυνα, Τάτσιτς, Λούκιτς και Ράντονιτς στο κέντρο.

Με την Κ17 και την Κ23 να διαπρέπουν στο υψηλότερο επίπεδο και εξαιρετικό υλικό να έρχεται για να τελειοποιήσει ένα πολύ καλό ρόστερ. Με έναν προπονητή, τον Ντράγκαν Στόικοβιτς να έχει 11 νίκες στα πρώτα 17 παιχνίδια και να φαίνεται πως έχει βρει τρόπο και ρόλους για να αξιοποιήσει το υλικό, η Σερβία μοιάζει έτοιμη για την επιστροφή της σε πρωταγωνιστικό επίπεδο όχι μόνο σε επίπεδο ατόμων αλλά και συνόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα