Σουηδία: Η Φίσερ αποκάλυψε τον έλεγχο φύλου της FIFA

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στη βιογραφία της «I Didn’t Even Say Half Of It», ο συγκεκριμένος έλεγχος ήταν ταπεινωτικός. Η παγκόσμια ομοσπονδία είχε αποφασίσει να υποβληθούν σε έλεγχο όλες οι ομάδες, που θα έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση, μετά τις καταγγελίες που είχαν κάνει οι Νιγηρία, Γκάνα και Νότια Αφρική, για την Ισημερινή Γουινέα. Οι αφρικανικές ομοσπονδίες υποστήριζαν πως η συγκεκριμένη χώρα χρησιμοποιεί στην εθνική γυναικών άνδρες.

Η Φίσερ έγραψε: «Μας είπαν ότι δεν πρέπει να ξυριστούμε “εκεί κάτω” τις επόμενες ημέρες και ότι θα δείξουμε τα γενετικά μας στοιχεία

για τον γιατρό. Κανείς δεν καταλαβαίνει το θέμα με το ξύρισμα, αλλά κάνουμε ό,τι μας λένε και σκεφτόμαστε “πώς φτάσαμε ως εδώ;”. Γιατί είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε αυτό τώρα, πρέπει να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το κάνουμε αυτό. Θα έπρεπε να αρνηθούμε; Ταυτόχρονα, καμία δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο την ευκαιρία να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Απλά πρέπει να κάνουμε τη μαλακία, άσχετα με το πόσο άρρωστο και ταπεινωτικό είναι».

Σχολιάζοντας τον ντόρο που έχει προκληθεί από την αποκάλυψή της, η Σουηδέζα δήλωσε στην εφημερίδα «Aftonbladet»: «Καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω και κατεβάζω γρήγορα το παντελόνι της προπόνησης και το εσώρουχό μου ταυτόχρονα. Η φυσιοθεραπευτής γνέφει και λέει “ναι” και στη συνέχεια κοιτάζει τον γιατρό που στέκεται με την πλάτη στην πόρτα. Κάνει μια σημείωση και προχωράει στο διάδρομο για να χτυπήσει την επόμενη πόρτα. Όταν όλες στην ομάδα μας ελεγχθούν, δηλαδή έχουν εκθέσει τον κόλπο τους, ο γιατρός της ομάδας μας μπορεί να υπογράψει ότι η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Σουηδίας αποτελείται μόνο από γυναίκες. Δεν ξέρω πώς αισθάνθηκα… Είχαμε ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον στην ομάδα. Οπότε ήταν ίσως το καλύτερο περιβάλλον για να το κάνουμε. Αλλά είναι μια εξαιρετικά περίεργη κατάσταση και συνολικά δεν είναι ένας άνετος τρόπος για να το κάνεις».

Ο γιατρός της εθνικής γυναικών της Σουηδίας εκείνη την εποχή, Ματς Μπόργεσον δήλωσε από την πλευρά του: «Η FIFA δεν το κάνει αυτό για να είναι κακιά σε κανέναν. Ο κόσμος του αθλητισμού έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει δικαιοσύνη για τα κορίτσια, ώστε να μην προπονούνται όλη τους τη ζωή και μετά να έρχεται κάποιος με ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα