Στο ραντάρ του Μοράτα

Στην αναμέτρηση του Όσλου όλοι ασχολήθηκαν με τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Πώς θα τον αντιμετωπίσει η ισπανική άμυνα; Είναι δυνατόν να βάλεις σιγαστήρα στον ασταμάτητο Νορβηγό; Τελικώς τα δύο «γαλλάκια» των Ισπανών (Λαπόρτ, Λε Νορμόν) τα πήγαν εξαιρετικά με το σύνολο του Λουίς Ντε Λα Φουέντε να επικρατεί χάρη στο γκολ του Γκάβι και να σφραγίζει την πρόκρισή του στην τελική φάση του Euro 2024, παίρνοντας μαζί του και τους αξιόμαχους Σκωτσέζους.

Κι όμως στην άλλη πλευρά υπήρχε

ένας 30χρονος (σε λίγες ημέρες 31 ετών, γεννηθείς στις 23 Οκτωβρίου 1992) που προσπαθεί μια ζωή να πείσει τους μπόλικους αμφισβητίες του πως είναι περισσότερο επιθετικός από ότι του…αναγνωρίζουν. Ο Άλβαρο Μοράτα ενέγραψε στον ευρωπαϊκό Βορρά την 68η συμμετοχή του με τη φανέλα της «Ρόχα». Έπιασε στη σχετική λίστα τον Λουίς Αρκονάδα, δηλαδή τον τερματοφύλακα που οι περισσότεροι θυμούνται για το λάθος του στον τελικό του Euro 1984 με τη Γαλλία κι όχι γιατί ήταν βασικός παράγοντας των πρωταθλημάτων της Ρεάλ Σοσιεδάδ το ’81 και το ’82. Έτσι είναι η ζωή του γκολκίπερ…

Αριθμοί για φίλημα

Στην επόμενη συμμετοχή του ο Μοράτα θα πιάσει τον σπουδαίο Εμίλιο Μπουτραγένιο. Σε αυτά τα 68 παιχνίδια του με το εθνόσημο, ο Μαδριλένος έχει πετύχει 34 γκολ. Απλή αριθμητική: έχει ένα γκολ ανά δύο ματς. Οι αριθμοί και κυρίως τα μάτια μας βλέπουν πως ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης μάλλον διανύει την πιο αποδοτική περίοδο της σταδιοδρομίας του.

Ύστερα από ένα ταραχώδες καλοκαίρι, στο οποίο εμφανίστηκαν «σειρήνες» από την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία, ο ίδιος δέθηκε στο κατάρτι των «ροχιμπλάνκος» και παρέμεινε στο καράβι του καπετάνιου Ντιέγο Σιμεόνε. Τα 7 γκολ του στις 7 αναμετρήσεις της τρέχουσας La Liga υπογραμμίζουν την καλύτερη επίδοσή του σε εκκίνηση ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι προπονητές άλλαξαν, η εμπιστοσύνη παρέμεινε

Όσο για την εθνική Ισπανίας; Ο Λουίς Ενρίκε τον αγκάλιασε όσο ουδείς άλλος. Ο Μαδριλένος του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη. Τα 16 γκολ του και κυρίως ο αλτρουιστικός τρόπος παιχνιδιού του το πιστοποιούν. Εξάλλου επί των ημερών του νυν προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν στον ισπανικό πάγκο, ο Μοράτα ήταν ο πρώτος σκόρερ.

Την ίδια εμπιστοσύνη απολαμβάνει κι από τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε. Βασικός σε όλα τα παιχνίδια του νέου εκλέκτορα, πέραν της ήττας στη Γλασκώβη από τους ορμητικούς Σκωτσέζους. Μαζί με τον Χοσέλου μοιράζονται τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, έχοντας από 4 γκολ.

Φέρτε του τον Τόρες και τον Ραούλ!

Από τις 15 Νοεμβρίου 2014, τότε που ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε τού έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» με την μεγάλη εθνική σε ένα ματς κόντρα στη Λευκορωσία, πέρασαν 67 αγώνες και 34 γκολ. Ήδη στοχεύει στο ισπανικό πόντιουμ των σκόρερ. Ο απολαυστικός Δαβίδ Σίλβα έχει ένα περισσότερο από εκείνον (35 γκολ) και βρίσκεται στην 4η θέση. Η τριάδα δεν είναι μακριά. Ο Φερνάντο Τόρες, το «χρυσό παιδί» του ισπανικού ποδοσφαίρου κατά την περίοδο των ανεπανάληπτων επιτυχιών (Euro 2008, Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Euro 2012) έχει 38 γκολ σε 110 αγώνες. Ο Ραούλ είναι δεύτερος με 44 γκολ σε 102 αναμετρήσεις, ενώ ο Δαβίδ Βίγια (Μαραβίγια!) με 59 γκολ σε 98 ματς μοιάζει απλησίαστος. Και μόνο που κυνηγάει Τόρες και Ραούλ, αυτό κάτι λέει για τον υποτιμημένο Μοράτα…

Keywords
Τυχαία Θέματα