Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κάποιες τυπικές βλάβες, ελέγξτε πού κρύβονται

Αυτό προκύπτει από την έκθεση TÜV 2025, στην οποία δέκα ηλεκτρικά οχήματα συμπεριλήφθηκαν στην αξιολόγηση για πρώτη φορά. Σε όλες τις σειρές μοντέλων, τις ηλικιακές ομάδες και τους τύπους κίνησης, είναι σαφές ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα στη Γερμανία έχει σημαντικά τεχνικά ελαττώματα και πρέπει να επιστραφεί στην επιθεώρηση μετά από επισκευές.

Ο γενικός νικητής της τρέχουσας έκθεσης TÜV 2025 είναι το Honda Jazz. Μόνο το 2,4 τοις εκατό των οχημάτων ηλικίας μεταξύ δύο και τριών ετών εμφανίζουν σημαντικά

ελαττώματα κατά την επιθεώρηση TÜV. Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό αστοχίας από όλα τα οχήματα που δοκιμάστηκαν. Η γενική έρευνα δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι ούτε τεχνικά ασφαλέστερα ούτε πιο επικίνδυνα από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ωστόσο, ορισμένες τυπικές αστοχίες της μονάδας συνεχίζουν να συμβαίνουν κατά τη γενική επιθεώρηση.

Οι αναρτήσεις αξόνων σε πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο βάρος της μπαταρίας μετάδοσης κίνησης και φθείρονται πρόωρα, τα φρένα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά λόγω ανάκτησης, οι δίσκοι φρένων αποτυγχάνουν και η λειτουργία πέδησης επιδεινώνεται, αναφέρουν τα ευρήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Το Tesla Model 3 τα πήγε ιδιαίτερα άσχημα: Το 14,2% των ελεγμένων οχημάτων δεν περνούν τον πρώτο έλεγχο μετά από τρία χρόνια λόγω σημαντικών ελαττωμάτων. Στην κατάταξη των 111 οχημάτων που δοκιμάστηκαν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, η Tesla κατέλαβε την τελευταία θέση, επίσης μεταξύ των αυτοκινήτων ηλικίας τεσσάρων έως πέντε ετών.

Εκτός από τις αστοχίες φρένων και αξόνων, το Tesla έχει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σφαλμάτων φωτισμού. Αυτό υποδηλώνει ελλείψεις στη συντήρηση και τη συντήρηση . Ο κατασκευαστής πρέπει να κάνει βελτιώσεις και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα. Σύμφωνα με το TÜV, το Tesla Model 3 διανύει κατά μέσο όρο 53.000 χιλιόμετρα σε τρία χρόνια. Αυτό είναι 11.000 χιλιόμετρα περισσότερο από ό,τι συνήθως για οχήματα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Το Renault Zoe βρίσκεται επίσης στην κόκκινη ζώνη μεταξύ των ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρία με ποσοστό αστοχίας 8,9%. Το VW e-Golf τα πάει καλύτερα, τερμάτισε ένατο με ποσοστό σφάλματος 3,4% και κέρδισε τη συμπαγή κατηγορία. Σε πρώτο πλάνο: υπάρχει επίσης το Hyundai Kona Electric με ποσοστό αστοχίας τέσσερα τοις εκατό.

Στη συνολική αξιολόγηση όλων των αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν, το 20,6% των αυτοκινήτων αποτυγχάνει στον γενικό έλεγχο με «σημαντικά» ή «επικίνδυνα ελαττώματα». Πρόκειται για μια ελαφρά αύξηση 0,1 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα ποσοστά βλαβών έχουν αυξηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά και το μερίδιο των οχημάτων χωρίς σφάλματα συνεχίζει να μειώνεται.

Σε περίπτωση «ουσιαστικών ελαττωμάτων», η επισκευή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων. Σε περίπτωση «επικίνδυνων ελαττωμάτων» επιτρέπεται μόνο η απευθείας επίσκεψη στο συνεργείο, ώστε το ελάττωμα να αποκατασταθεί άμεσα. Με βάση όλους τους γενικούς ελέγχους, αυτό ισχύει για περίπου 160.000 οχήματα.

Οι ειδικοί του TÜV χαρακτήρισαν περίπου 15.000 οχήματα ως «επικίνδυνα για την κυκλοφορία» και τους απαγόρευσαν να οδηγούν επιτόπου. Μεταξύ των λόγων είναι σχισμένοι σωλήνες φρένων, φραγμένος μηχανισμός διεύθυνσης ή σκουριά στα εξαρτήματα στήριξης. Το μερίδιο των οχημάτων με «μικρά ελαττώματα» είναι 11,5% (συν 0,3 μονάδες). Το 67,9% είναι “χωρίς ελαττώματα” (μείον 0,4 μονάδες). Η μέση ηλικία του στόλου είναι σήμερα 10,3 έτη. Πριν από δέκα χρόνια, ήταν 8,8 χρόνια.

Πηγή: avto-magazin

Keywords
Τυχαία Θέματα