Τσέλσι : Ποιός είναι ο Τοντ Μπόουλι

Τρία χρόνια μετά την πρώτη του προσπάθεια να αγοράσει την Τσέλσι… ο Τοντ Μπόουλι το κατάφερε. Μετά και την σύμφωνη γνώμη της Premier League αλλά και της κυβέρνησης ο Αμερικανός μπορεί να γίνει και επίσημα ο άνθρωπος που αντικαθιστά τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το 2019 έκανε πρόταση 2,8 δις για την αγορά των Λονδρέζων αλλά, απέτυχε. Αυτή την φορά τα κατάφερε δίνοντας 4,7 δις

εκατομμύρια αλλά φυσικά υπό αρκετά διαφορετικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Μπόουλι θα δώσει διακόσια εκατομμύρια Ευρώ για μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι και οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2021 ετοιμάζονται να δυναμώσουν ξανά.

Αν και Αμερικανός δείχνει ότι γνωρίζει που μπλέκει. Όχι μόνο σε ότι αφορά το κομμάτι κοινωνία και ποδόσφαιρο αλλά και φυσικά σε αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από όλα, στο οικονομικό κομμάτι και τι μπορεί αυτό να αποφέρει στον ίδιο. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg πριν από μερικά χρόνια δήλωνε.

“Το ποδόσφαιρο είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στον κόσμο. Το πάθος που έχει ο κόσμος για το άθλημα και τις ομάδες τους, είναι ασύγκριτο. Οπότε όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι τι μπορείς να χτίσεις με αυτές τις ομάδες, πρώτον σκέφτεσαι τι θέλεις να χτίσεις, δεύτερον θέλει να είναι μέλος της κοινωνίας. Η Premier League σου δίνει το υψηλότερο επίπεδο στο παιχνίδι, τους καλύτερους παίκτες και έχεις και μια αγορά που ακόμη εξελίσσεται. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι αγώνες της Premier League γίνονται πρωί Σαββάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια τηλεοπτική ώρα που δεν μπορείς να χάσεις, δεν υπάρχει ανταγωνισμός και το NBC κάνει τα πάντα για να φέρει το πρωτάθλημα αυτό στα σπίτια μας. Εγώ όταν μεγάλωνα ήξερα Pacman, Donkey Kong και σίγουρα δεν είχα ιδέα ποιά είναι η Μάντσεστερ Γιουναίτεντ ή η Τσέλσι, η Τότεναμ. Τα παιδιά στην εποχή μας ξέρουν και ξέρουν ότι η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα”.

Αυτή την στιγμή ο Μπόουλι εκτός από ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι πρόεδρος, γενικός διευθυντής και ο άνθρωπος που ελέγχει τις επιχειρήσεις Έλντριτζ.

Από τον Οκτώβριο του 2021 είναι ο προσωρινός γενικός διευθυντής της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ του μη κερδοσκοπικού οργανισμού δημοσιογράφων και φωτογράφων που διοργανώνουν τις Χρυσές Σφαίρες.

Είναι παντρεμένος με την Κέιτι Μπόουλι η οποία εργάζεται ασταμάτητα μέσω του ιδρύματος Μπόουλι για να βρεθεί θεραπεία για την επιληψία.

Η Τσέλσι δεν είναι ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος με τον οποίο ασχολείται ο Μπόουλι. Του ανήκει το 20% της ομάδας μπέισμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς και είναι εν μέρει ιδιοκτήτης της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Λος Άντζελες Σπαρκς, μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν το 27% των Λος Άντζελες Λέικερς τον Ιούλιο του 2021 ενώ καθώς ασχολείται και με την τεχνολογία του ανήκει η ομάδα esports Draftkings και ο οργανισμός esports Cloud9.

Έχει τρία παιδιά. Είναι φιλανθρωπος και επενδυτής. Οι γονείς του μετανάστευσαν από την Γερμανία στις Ηνωμένες Πολιτείες και του έδωσαν την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Αποφοίτησε το 1991 από την Σχολή Λάντον στην Μπεθέσντα, στο Μέριλαντ.

Στο σχολείο ήταν αθλητής της ελευθέρας πάλης και κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Δισεκατομμυριούχος έγινε με ρίσκο. Αφού εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις για να αποκτήσει εμπειρίες και γνωριμιες. Το 2001 έγινε μέλος του οργανισμού Γκούγκενχαϊμ όπου οργάνωσε το επενδυτικό πιστωτικό πλάνο το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και πήρε το ρίσκο για την δημιουργία του SportsNet ενός τοπικού δικτύου στο Λος Άντζελες όπου μεταδίδονται τα πάντα που αφορούν τους ΛΑ Ντότζερς.

Επένδυσε σε μια εταιρεία τεχνολογίας, σε ακίνητα και ενεπλάκη στην βιομηχανία των τροφίμων.

Ο 48χρονος σύμφωνα με το Forbes είναι ο 637ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και έχει καθαρή περιουσία 4,2 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Η Τσέλσι δεν χάνει σε δύναμη. Η Τσέλσι είναι έτοιμη να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει ξανά το Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα