Τζανιόλο: Ο πρίγκηπας… στον θρόνο του

Ο Νικολό Τζανιόλο είανι από τα σπουδαία ταλέντα που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ίσως το σπουδαιότερο μαζί με τον Κιέζα. Από την πρώτη σεζόν του στη Ρόμα παρουσίασε στοιχεία του ταλέντου του παίζοντας σε 27 αγώνες σκοράροντας 4 φορές και μοιράζοντας 3 ασίστ.

Την δεύτερη χρονιά πέτυχε 6 γκολ και έδωσε 2 τελικές πάσες σε 26 συμμετοχές. Τη στιγμή που είχε ολοκληρώσει τον διάδρομο… απογείωσης της προσωπική του καριέρας, «χτυπήθηκε» δύο φορές από τραυματισμούς που τον κράτησαν για

ένα χρόνο μακριά από τη δράση. Με πρόβλημα και στα δύο γόνατα, η έναρξη της σεζόν αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα για την επανένταξη στο υψηλότερο επίπεδο.

Το δύσκολο από ψυχολογικής πλευράς διάστημα επανένταξης και επιστροφής στη δράση έπρεπε να συνδυαστεί με την ταχύτερη δυνατή ανταγωνιστική εικόνα στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ήθελε απλά να επιστρέψει, αλλά μνα το κάνει παίζοντας στο προ τραυματισμών επίπεδο.

Ο στόχος επετεύχθη και μάλιστα με τρόπο που ακόμη και ο ίδιος θα δυσκολευόταν να φανταστεί πριν από κάποιους μήνες. Στη διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκε σε 42 αναμετρήσεις της Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις και στις 35 από αυτές ήταν στη βασική ενδεκάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο προσωπικός του απολογισμός στο πρωτάθλημα ήταν 2 γκολ και 5 ασίστ, ενώ συνολικά στη χρονιά και σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος πέτυχε 8 τέρματα μοιράζοντας και 9 τελικές πάσες.

Οι καλύτεροι αριθμοί του εμφανίζονται στο Conference League, καθώ σε 10 αγώνες στην εν λόγω διοργάνωση σημείωσε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Κοινώς, όχι απλώς επέστρεψε για να βοηθήσει τους Ρωμαίους να διακριθούν αλλά τους πήρε από το χέρι για να τους οδηγήσει στον θρίαμβο.

Η κατάκτηση του τρόπαιου στη νέα διοργάνωση της UEFA ήταν το επιστέγασμα της εξαιρετικής πορείας για την ομάδα του Πορτογάλου Ζοσέ Μουρίνιο που έγινε ο δεύτερος προπονητής που έχει πάρει 5 ευρωπαϊκά τρόπαια μετά τον Τζιοβάνι Τρπατόνι.

Η Ρόμα επιστρέφει σε κατάκτηση ευρωπαϊκού κυπέλλου μετά το 1961 ενώ ο Τζανιόλο έγινε σε ηλικία 22 ετών και 327 ημερών ο νεότερος Ιταλός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο που έπραξε κάτι ανάλογο το 1997 σε ηλικία 22 ετών και 200ων ημερών απέναντι στη Ντόρτμουντ στο Champions League. Η Κακή τύχη της σεζόν 2020-21 μετατράπηκε σε θρίαμβο για τον πιτσιρικά που ολοκληρώνει την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο με νικητήριο γκολ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα