Τζον Ίσνερ-Νικολά Μαού, 2010: Ακόμη…παίζουν!!

Υπάρχουν κάποιες αναμετρήσεις στο Wimbledon που έμειναν στην ιστορία, όπως αυτή ανάμεσα στους Ίσνερ και Μαού, που ούτε λίγο ούτε πολύ κράτησε σχεδόν τρεις μέρες.
Είναι από αυτές τις στιγμές τουμ αθλητισμού, που μένουν ανεξίτηλα γραμμένες, στην μνήμη, στην ιστορία, στα βιβλία των ρεκόρ, στις καρδιές των φιλάθλων.
Όπως αυτά τα δύο ονοματεπώνυμα που θα μείνουν για πάντα συνυφασμένα με το Γουίμπλεντον, ένα ματς που έχει τη δική του σελίδα στη Wikipedia,

αν και ουδείς από τους δύο τενίστες έχει πλησιάσει να κατακτήσει ένα Major.
Ένα παιχνίδι που είναι επιχείρημα τόσο για εκείνους που ψηφίζουν το τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ σε όλα τα μεγάλα τουρνουά (πλην του US Open, που ισχύει) όσο και για αυτούς που θεωρούν ότι η μαγεία έγκειται στο ατελέσφορο και στη διαδικασία που πια μοιάζει με την επιβίωση. Το μόνο ματς που διακόπηκε δύο μέρες, όχι ελέω καιρικού φαινομένου, αλλά διότι δεν τελείωνε.
Το παιχνίδι άρχισε στις 18:15 της Τρίτης, 22 Ιουνίου, στο κορτ 18 και διακόπηκε στις 21:07, ενώ οι τενίστες είχαν ήδη παίξει δύο τάι μπρέικ και το σκορ ήταν στο 2-2. Την Τετάρτη άρχισε στις 14:05 και διακόπηκε στις 21:09. Το ρεκόρ μακροβιότητας είχε σπάσει στις 17:45 (6 ώρες και 33 λεπτά είχε κρατήσει η μάχη του Φαμπρίς Σαντορό με τον Αρνό Κλεμάν στο Ρολάν Γκαρός του 2004) και όταν πια έπεσε το φως, το σκορ ήταν 59-59.
Την επόμενη μέρα, οι δύο τενίστες ξεκίνησαν να παίζουν στις 15:40 και στις 16:47 επιτέλους είχε φτάσει η ώρα. Ο Ίσνερ ήταν που επικράτησε 70-68, μετά από 11 ώρες και 5 λεπτά καθαρού παιχνιδιού. Δύο γκρουπ από 14 επιτηρητές γραμμής και 4 γκρουπ από 28 ball boys και ball girls χρησιμοποιήθηκαν, στο μόνο παιχνίδι στην ιστορία που αμφότεροι οι τενίστες έκαναν πάνω από 100 άσους (113 ο Ίσνερ, 103 ο Μαού).
Ούτως ή άλλως το ρεκόρ μοιάζει ακατάρριπτο, αλλά στο Γουίμπλεντον, από τη στιγμή που αποφασίστηκε ότι από φέτος θα ισχύει ο κανόνας του τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποκτά μία μορφή που με το πέρασμα των χρόνων θα υφαίνεται με το μετάξι των αθλητικών παραμυθιών.
Τα ρεκόρ του αγώνα ήταν πολλά, πέραν της διάρκειας του.
Το μεγαλύτερο σε διάρκεια σε, 8 ώρες και 11 λεπτά.
Τα περισσότερα γκέιμς σε ένα σετ, 138.
Οι περισσότεροι άσοι από έναν παίκτη, Ίνσερ 118.
Οι περισσότεροι άσοι συνολικά, 216.
Οι περισσότεροι πόντοι που κερδήθηκαν σε ένα ματς, Μαούτ 502, Ίνσερ 478.
Επική έμεινε η ατάκα του Ίνσερ μετά τον αγώνα.
«Να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά και για τον διαιτητή μας Μοχάμεντ Λαγιάνι που δεν πήγε τουαλέτα για 11 ώρες…».

Keywords
Τυχαία Θέματα