Βιγιαρεάλ: Από τα ημιτελικά του Champions… στο Conference League

Η Βιγιαρεάλ έκλεισε τη χρονιά με νίκη μετά από πολλά χρόνια στη Βαρκελώνη, κατάφερε έστω και την τελευταία αγωνιστική να πάρει εισιτήριο για την Ευρώπη, χωρίς όμως τη λάμψη της κορυφαίας διοργάνωσης όπου έφτασε φέτος μέχρι τα ημιτελικά.

Ο Ντάνι Παρέχο πρωταγωνίστησε στην εκτός έδρας νίκη της Βιγιαρεάλ και πρώτη απέναντι στη Μπαρτσελόνα ανεξάρτητα από έδρα από το 2008, δίνοντας ασίστ στο ένα από τα δύο τέρματα των νικητών. Με αυτή έφτασε τις 10 τελικές πάσες στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του από τη σεζόν 2016-17 με

τη φανέλα της Βαλένθια. Παράλληλα έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στη σεζόν τους Άλμπα της Μπαρτσελόνα και Μουνιαίν της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η Βιγιαρεάλ εξασφάλισε με τη νίκη της απέναντι στους Καταλανούς ευρωπαϊκό εισιτήριο και προβάλει ως το φαβορί για την κατάκτηση του επόμενου Κόνφερενς Λιγκ έχοντας ποιότητα ομάδας που εφέτος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης γίνεται η πρώτη ισπανική ομάδα που θα αγωνιστεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η ομάδα του Έμερι στόχευε σε υψηλότερες… πτήσεις βαθμολογικά στην έναρξη της σεζόν, όμως η εκπληκτική παρουσία της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και η συμμετοχή της στην ημιτελική της φάση, προκάλεσε αστάθεια στη La Liga. Η πνευματική διαχείριση της πρόκλησης στην Ευρώπη με την συνέπεια στο πρωτάθλημα αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη εξίσωση για μια ομάδα που έχει ευρωπαϊκή παρουσία, όμως όχι και εμπειρία για να διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο τους δύο στόχους.

Πόσο μάλλον όταν στο δρόμο της βρέθηκαν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αταλάντα στον όμιλο, η Γιουβέντους, η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τη σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν είναι άλλος από τον 25χρονο Ντανζούμα για τον οποίο οι Ισπανοί ξόδεψαν το καλοκαίρι 23 εκατομμύρια ευρώ και πήραν από την πρώτη κιόλας χρονιά του 16 γκολ και 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Σε ότι αφορά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και με δεδομένο τον τρόπο που ο Έμερι έχει δημιουργήσει αυτή την ομάδα, πρόκειται να είναι και ο παίκτης πάνω στον οποίο θα δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης σεζόν με στόχο την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα