Υποψήφια για το World Hopes Challenge η Γκαϊνταντζή

Η Λεμονιά Γκαϊταντζή κέρδισε σε ουσία και εντυπώσεις σε μία ακόμα παρουσία της σε διεθνή εκδήλωση. Αυτή τη φορά δεν ήταν τουρνουά, αλλά ένα διεθνές προπονητικό καμπ με ξεχωριστή σημασία για κάθε παιδί, που έχει καλές προδιαγραφές και υψηλούς στόχους στο άθλημα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων μετείχε αυτή την εβδομάδα στο καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), για αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών, στο Λουξεμβούργο και όχι απλά ξεχώρισε με τις επιδόσεις της, αλλά έγινε υποψήφια
για το World Hopes Challenge, το αντίστοιχο καμπ της παγκόσμιας ομοσπονδίας (I.T.T.F.). Μετά το τέλος της συγκέντρωσης προετοιμασίας στο ευρωπαϊκό δουκάτο η αρμόδια επιτροπή της E.T.T.U. επιλέγει από τρεις αθλητές και αθλήτριες για το φετινό World Hopes Challenge και η Γκαϊταντζή είναι πολύ πιθανό να συμπεριληφθεί στη λίστα διότι στο εσωτερικό τουρνουά πήρε την 3η θέση. Σημαντικό επίσης ν’ αναφερθεί ότι σε μία ακόμα διεθνή διοργάνωση πέτυχε στην αποστολή της χωρίς προπονητή, καθώς ο Γιάννης Σταύρου, ο άνθρωπος που την καθοδηγεί κι έχει αναπτύξει το ταλέντο της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, δεν μπορούσε να παραστεί. Μαζί με την αθλήτρια ήταν η μητέρα της Μαρία.

Το καθιερωμένο Eurotalents hope selection camp εντάσσεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της E.T.T.U. και γίνεται στη χώρα όπου έχει την έδρα της. Συγκεντρώνει πρώτα ονόματα από διάφορες χώρες της Ευρώπης στην κατηγορία Under 12 και οργανώνεται από την ομοσπονδία του Λουξεμβούργου σε συνεργασία με το κολέγιο της Κίνας στην Ευρώπη, την ομοσπονδία της Κίνας, την επιτροπή του Eurotalents Programme της E.T.T.U. και εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι παραδοσιακά καλές συνθήκες προσελκύουν κάθε χρόνο πολλές συμμετοχές και αυτή τη φορά δημιουργήθηκε ρεκόρ με 21 αγόρια και 20 κορίτσια γεννημένα στο διάστημα 2007-2010.

Ταλεντάκια από 15 χώρες δούλεψαν με την επίβλεψη 19 προπονητών, ενώ βοηθοί στην προπόνηση ήταν έξι παίκτες από την Κίνα. Ο Μάρτιν Όστερμαν και ο Σια Τσενγκ από την ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Λουξεμβούργου ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση μαζί με τέσσερις προπονητές από την Κίνα: Τσεν Μπιν Λιου Τζια Γι, Γουάνγκ Ζαν και Ζενγκ Τσαογίνγκ.

Επίσης, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα της E.T.T.U., οι τρεις καλύτεροι αθλητές και οι τρεις καλύτερες αθλήτριες προτείνονται όχι μόνο για το I.T.T.F. Hopes Week and Challenge, αλλά και για το τελικό Eurotalents Selection Camp, που θα γίνει στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα στο Λουξεμβούργο περιλάμβανε φυσική κατάσταση και τρέξιμο το πρωί και δύο τρίωρες προπονήσεις αργότερα. Οι προπονητές έκαναν συνεχώς στα παιδιά ασκήσεις με πολλά μπαλάκια, ενώ ήταν συχνά και τα μίτινγκ ενημέρωσης για τους προπονητές. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και η σάλα του γυμναστηρίου ήταν εξαιρετική.

Στην έναρξη του καμπ τη Δευτέρα έγιναν παιχνίδια αξιολόγησης προκειμένου να χωρίσουν οι προπονητές τα παιδιά σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Έστω και με αρκετό άγχος η Γκαϊταντζή σημείωσε τις νίκες, που την έστειλαν στο 1ο γκρουπ μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίες αθλήτριες και τρεις νεαρές Κινέζες.

Στο τέλος του καμπ έγινε το καθιερωμένο εσωτερικό τουρνουά, όπου πήραν μέρος κι άλλες Ευρωπαίες, όπως και οι τρεις Κινέζες. Οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε 4 ομίλους. Η Γκαϊταντζή ήρθε 2η στον δικό της και προκρίθηκε στην τελική 8αδα. Εκεί ηττήθηκε από Κινέζα και τελικά τερμάτισε στην 6η θέση με 5 νίκες και 3 ήττες. Φυσιολογικά βρέθηκαν οι αθλήτριες από την Κίνα στις πρώτες τρεις θέσεις, όμως οι διοργανωτές ξεκαθάρισαν ότι δεν μετράνε τα αποτελέσματά τους και υπολογίζουν μόνο τις Ευρωπαίες παγκορασίδες για την πρώτη τριάδα. Έτσι, νικήτρια αναδείχτηκε αθλήτρια από την Ισπανία, την ακολούθησε Ρουμάνα και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε την 3η θέση. Μόνο αυτές αφορούσε αργότερα και η μικρή τελετή απονομών όπου τα έπαθλα είχαν να κάνουν με… γλυκά (σοκολάτες, μπισκότα κτλ).

Με τις επιδόσεις της στην προπόνηση και τους εσωτερικούς αγώνες το νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης παγκορασίδων προκάλεσε τα ευμενή σχόλια των ειδικών κι έδειξε ότι συνεχίζει να κάνει σταθερά βήματα. Έβγαλε ξανά την αγωνιστική της ποιότητα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι δεν επηρεάστηκε καθοριστικά από την απουσία προπονητή κι εμφάνισε ηρεμία στο παιχνίδι της, όπως έκανε και τον περασμένο Οκτώβριο στο Masters Minimes, το τουρνουά για παγκορασίδες 11 ετών με χαρακτήρα Τοπ 14 της Ευρώπης, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Και οι υπεύθυνοι αυτών των προπονητικών καμπ κοιτάνε πολύ σοβαρά το κομμάτι με τη διαχείριση των αγώνων από τα παιδιά σε ειδικές συνθήκες…

Τις προσεχείς ημέρες θ’ αποφασίσει για τις επιλογές η αρμόδια επιτροπή της E.T.T.U. όπου είναι επικεφαλής ο Κροάτης Νέβεν Τσέγκνα, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης της Ένωσης. Οι θέσεις στο τουρνουά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο, πάντως με την 3η θέση ανάμεσα στις Ευρωπαίες η αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας έχει πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στις τρεις επιλογές για το I.T.T.F. Hopes Week and Challenge. Και να θυμίσουμε ότι αυτή την εμπειρία έζησε το 2016 η 15χρονη σήμερα Μαλαματένια Παπαδημητρίου όταν μετά το καμπ του Λουξεμβούργου είχε πάρει κάρτα ελευθέρας για το Hopes Challenge, που είχε γίνει στο Κατάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα