UEFA Ranking Ελλάδα: Ο Ολυμπιακός έφερε την εκτόξευση!

UEFA Ranking Ελλάδα: Έξω είναι Ολυμπιακός, έκανε δεύτερη διαδοχική νίκη στο Europa League και εκτόξευσε τη χώρα μας!

Ήταν απαραίτητο να έρθει μία νίκη για να μας ανεβάσει. Το κατάφεραν οι Πειραιώτες. Αν και έπαιζαν εκτός με τη Μάλμε, την κέρδισαν με 1-0. Μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλο γκολ,

αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη. Την πήραν και χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι ήρθε και η διπλή προσπέραση. Έβαλε, βέβαια, το λιθαράκι του και ο ΠΑΟΚ. Σε έναν αγώνα που έπρεπε να νικήσει, έβγαλε αντίδραση στο φινάλε με τον Μπάμπα κόντρα στην Πλζεν και με αυτό τον τρόπο πήρε την ισοπαλία.

Έτσι η Ελλάδα είναι πλέον 13η! Και ας μην έδωσε το παραμικρό ο Παναθηναϊκός. Τον διέσυρε με 1-4 η Τσέλσι στο πιο δύσκολο παιχνίδι που είχε να δώσει στη League Phase του Conference League.

Το Ισραήλ ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα το βάζαμε από κάτω. Μόνο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν μείνει οι Ισραηλινοί και εκείνη έχασε με 1-2 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Την πλάτη μας βλέπουν, πλέον, και οι Ελβετοί! Μετά την ήττα της Γιουνγκ Μπόις είχαν δύο ομάδες στο Conference League. Η Λουγκάνο νίκησε στην έδρα της Μλάντα Μπόλεσλαβ, αλλά αυτό δεν έφτανε γιατί η Σεν Γκάλεν έχασε με 2-4 εντός έδρας από τη Φιορεντίνα.

Πίσω μας σταθερά η Δανία, η οποία πιέζει ασφυκτικά. Η Μίντιλαντ νίκησε με 1-0 την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και η Κοπεγχάγη πήρε αποτέλεσμα εκτός έδρας από την Μπέτις με 1-1. Για τη δυσκολία των αγώνων τους, εξαιρετικά τα πήγαν οι Δανοί.

Τέλος, μείωσε τη μεταξύ μας απόσταση η Σκωτία και αυτό γιατί η Χαρτς επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας και η Ρέιντζερς διέλυσε με 4-0 τη Στεάουα. Με λίγα λόγια, χαμός!

ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ

UEFA Ranking Ελλάδα: Η κατάταξη

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα