Είναι τελικά τόσο επικίνδυνος ο κορονοϊος;

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι αυτή την περίοδο στη χώρα μας, πέραν της όποιας επικινδυνότητας λόγω πανδημίας και της ψυχικής πίεσης που προκύπτει από την καραντίνα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα πρωτόγνωρο κλίμα τρομοκρατίας.

Πρωτεργάτες του κλίματος αυτού είναι, ως είθισται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με έντονες κυβερνητικές επιρροές, όπως εξάλλου συνέβαινε ανέκαθεν τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της υφηλίου. Φυσικά, κανείς δεν ξύπνησε ένα πρωί και διαπίστωσε ξαφνικά την ύπαρξη του εν λόγω

κλίματος. Και σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο άρθρο δεν προτίθεται να αμφισβητήσει την ύπαρξη της πανδημίας. Ούτε στους Illuminati πιστεύουμε , ούτε σε μασόνους και πράσινα ανθρωπάκια. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα δείγματα τα οποία υποδεικνύουν πως ίσως για πρώτη φορά να είμαστε δυνητικά θύματα μιας τρομολαγνείας αυτής της πρωτόγνωρης μορφής και έκτασης. Ας δούμε ορισμένα στοιχεία, ξεκινώντας από την Ιταλία, που αντιμετώπισε πρώτη το μεγάλο κύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη

Ο ιός καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το coronavirus.jhu.edu οι γείτονες μας μετρούν μέχρι σήμερα 159.516 κρούσματα. Δεδομένου ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι 60.036.000, το ποσοστό νοσηρότητας ανέρχεται στο 0,2657%. Με λίγα λόγια, νοσεί περίπου 1 άνθρωπος στους 400. Από την κοινή σε όλους μας γρίπη την περίοδο 2016-17 στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του International Journal of Infectious Diseases (ijidonline.com), νόσησαν 786.421 άνθρωποι ηλικίας από 0-4 ετών , 1.009.435 άνθρωποι ηλικίας 5-14 ετών , 2.979.709 άνθρωποι ηλικίας 15-64 ετών και 664.436 ηλικίας από 65 ετών και πάνω. Συνολικά, δηλαδή, νόσησαν 5.440.000 άνθρωποι , που ανέρχονται στο 9,06% του συνολικού πληθυσμού. Ποσοστό νοσηρότητας επομένως 9πλασιο(!!!) από αυτό του κορoνοϊού.

Aξίζει να σημειωθεί πως μιλάμε για συγκρίσιμο χρονικό διάστημα, καθώς ο κορoνοϊός καταγράφεται στην Ιταλία ήδη επί 3 μήνες ενώ η γρίπη κάθε χρόνο διαρκεί κατά μέσο όρο 4 μήνες μιας και ξεκινά Δεκέμβριο και τελειώνει περί τον Απρίλιο. Μηνιαίως, πάντας μιλώντας με μέσους όρους, νοσούσε περίπου 1 με 1,5 εκατομμύριο από την απλή γρίπη. Πώς μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα το σύστημα υγείας της Ιταλίας δεν ‘’κατέρρευσε’’ ; Πως μπόρεσε να περιθάλψει 664.436 ηλικιωμένους και 786.421 παιδιά ηλικίας 0-4 ετών , και τώρα δεν κατάφερε να περιθάλψει 159.516 κρούσματα;

Ακόμα κι αν δεχτεί κανείς πως νόσησαν όλοι μαζί ταυτόχρονα, τα νούμερα της γρίπης παραμένουν υψηλότερα και μιλώντας για 5.440.000 κρούσματα, όσο αραιά και να νόσησε ο πληθυσμός η ανάγκη για νοσηλεία πολλών ανθρώπων μαζί υπήρξε και τότε κάτι παραπάνω από επιτακτική. Επίσης, αν παρατηρήσει κανείς τους πίνακες κρουσμάτων στο International Journal of infectious diseases , θα δει πως από το 2013 έως το 2017 η Ιταλία μέτρησε συνολικά 21.158.000 κρούσματα. Γιατί τα ΜΜΕ δεν έδειξαν ποτέ αυτά τα περιστατικά; Γιατί ποτέ δεν κηρύχθηκε lock down, έστω και περιορισμένης έκτασης και διάρκειας, στους γείτονες; Γιατί δεν παρουσίασαν εξίσου μακάβριες σκηνές από τη γείτονα χώρα όπως κάνουν εδώ και 3 μήνες; Πώς άντεξε το σύστημα υγείας κάθε χρόνο ξεχωριστά, ενώ τώρα με νούμερα πολύ χαμηλότερα πιέστηκε τόσο ασφυκτικά; Ερωτήματα προς το παρόν αναπάντητα που δημιουργούν ολοένα και περισσότερες απορίες όσον αφορά το γιατί να υπάρξει ΤΩΡΑ αυτό το κλίμα τραγικοποίησης σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ας έρθουμε όμως και στη δική μας χώρα. Ο κύριος Τσιόδρας, σε δηλώσεις του στο iatronet τον Ιανουάριο του 2020 , εξέφρασε την άποψη ότι παρά τη δεδομένη τότε κατάσταση που επικρατούσε στην Κίνα ο ιός δεν εμπνέει ανησυχία καθώς είναι ηπιότερος των Sars και Mers. Στα ίδια μονοπάτια βάδισε και ο υπουργός υγείας Β.Κικίλιας ο οποίος λίγες μέρες πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην χώρα μας μιλούσε περί θωρακισμένης υγείας. Λίγο καιρό μετά διαπιστώνει κανείς εύκολα πως όλα αυτά άλλαξαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 άβολα ερωτήματα για το Πάσχα του 2020

Όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο μήνα στην χώρα μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και θέατρο του παραλόγου. Ξεκινήσαμε, μάλλον ορθά, με το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, συνεχίσαμε με πλήρες lock down και απαγόρευση κυκλοφορίας και σήμερα πλέον, διανύοντας την Μεγάλη Εβδομάδα, αντί να βρισκόμαστε σε σημείο, με βάση πάντα τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων της χώρας μας, να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, όπως κάνουν κράτη της Ευρώπης που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο από εμάς(Γερμανία , Αυστρία, Δανία κ.α.) , συζητάμε για το αν το αρνί θα ψηθεί σε φούρνο ή σε σούβλα.

Ο κύριος Χαρδαλιάς μιλά για ιπτάμενα drones που θα ελέγχουν ποιος ψήνει και ποιος όχι, ο κύριος Τσιόδρας δεν έχει καταφέρει εντός ενός μήνα να αποφασίσει για το αν οι μάσκες είναι αποτελεσματικές ή όχι και η κωμικοτραγική υφή του όλου ζητήματος κορυφώνεται στο πώς ο συνωστισμός στις λαϊκές αγορές επιτρέπεται ενώ ο κάθε πιστός μεμονωμένα δεν μπορεί να ανάψει ένα κερί στην Εκκλησία τις άγιες αυτές ημέρες. Καμία λογική συνοχή μεταξύ των μέτρων αλλά κυρίως μεταξύ λόγων και πράξεων, αν θυμηθεί κανείς τους Τσιόδρα και Χαρδαλιά να μιλούν σε απόσταση αναπνοής και χωρίς καμία προφύλαξη στο εξαγριωμένο πλήθος των Ρομά της Λάρισας.

Φυσικά τα ΜΜΕ παίζουν τον δικό τους-ή μήπως όχι;- ρόλο σε όλο αυτό το διάστημα. Πλήρης τραγικοποίηση των γεγονότων (ακούστηκε μέχρι και ότι διαγνώστηκε κάποιος μετά θάνατον με κορωνοϊό ενώ πέθανε λόγω εγκεφαλικού), fake video από την παραλία της Θεσσαλονίκης με επεξεργασμένες φωτογραφίες , συνεχής παρουσίαση σκηνών από Ιταλία και ΗΠΑ (με πολλαπλάσιο πληθυσμό από εμάς και λογικότατα πολλά περισσότερα κρούσματα) για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος που είναι κλεισμένος σπίτι του. Καμία σύγκριση με χώρες των Βαλκανίων που βρίσκονται όλες σε καλύτερη κατάσταση από εμάς εκτός της Σερβίας και της Ρουμανίας.

Και το χειρότερο όλων, η καθημερινή σύνδεση στις 18.00 με το Υπουργείο Υγείας. Μιλάμε για μία απλή καταμέτρηση κρουσμάτων και θυμάτων χωρίς καμία νέα πρωτοβουλία για τη θωράκιση του τομέα υγείας. Τελικά ο Υπουργός Υγείας δεν έπεσε και τόσο μέσα όσον αφορά τη θωράκιση στις προβλέψεις του τον Φεβρουάριο . Οι δημοσιογράφοι λιβανίζουν διαρκώς την επιστημοσύνη του κυρίου Τσιόδρα , την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, ωστόσο δεν μπορεί να απουσιάζει και η κοινή λογική: Πρέπει να φοράμε μάσκα , δε πρέπει να φοράμε μάσκα , να φοράτε γάντια , τελικά όχι με τα γάντια μεταφέρετε μικρόβια , πρέπει να κάνετε τεστ αλλά δεν είναι και σίγουρο, δωρεάν τα τεστ, αλλά μόνο αν είσαι έτοιμος για τη Μ.Ε.Θ.

Σε έναν απλό πολίτη επιβάλλεται 14-ημερη απομόνωση αν έρθει σε επαφή με πιθανό κρούσμα κορoνοιού αλλά οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την επαφή τους με τους Ρομά, εκτίθενται κάθε απόγευμα μπροστά σε δημοσιογράφους, αντιφάσκοντας στα λεγόμενα τους περί πλήρους απομόνωσης. Αν ο κίνδυνος του ιού είναι τόσο μεγάλος τότε γιατί αυτά τα στρατηγικά λάθη; Πως γίνεται να επισκέπτονται καταυλισμό με 19 κρούσματα στα 20 δείγματα χωρίς…πανοπλία; Πώς εκτίθενται σε δημοσιογράφους μετά από μία τέτοια επίσκεψη; Μήπως τελικά ο κίνδυνος που παρουσιάζεται από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη τόσο καιρό έχει υπερδιογκωθεί;

Μέσα στη διάρκεια του Lock down , οι γιατροί έλεγαν πως δεν έχουν μάσκες και υγειονομικό υλικό, τα αντισηπτικά απουσίαζαν από τα supermarkets, οι Μ.Ε.Θ. δεν επαρκούσαν, αλλά εκτοξεύονταν εκατομμύρια σε διαφημιστικά σποτάκια, σε ιδιώτες για διαγνωστικά τεστ, ενώ 3 πανεπιστήμια προσέφεραν δωρεάν τεστ στους ιθύνοντες, εισπράττοντας άρνηση. Τόσο ‘’φονικός’’ ο ιός και δεν κάνουμε μαζικά τεστ; Τόσο ‘’φονικός’’ ο ιός κι αντί για Μ.Ε.Θ. πετάμε εκατομμύρια σε καμπάνιες για σποτάκια; Ναι εντάξει , το καταλάβαμε…ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… Στο δια ταύτα;

Χειροκροτούμε τους γιατρούς στις ταράτσες και στα μπαλκόνια και δεν τους έχουμε δώσει τα βασικά; Και μία αξιοσημείωτη παρατήρηση: 248 κρούσματα γρίπης την σεζόν 2014-15 στην Ελλάδα , με τους 233 να χρειάστηκαν Μ.Ε.Θ. Τότε οι Μ.Ε.Θ. έφτασαν; Οι 111 θάνατοι από τους 248 , δηλαδή το ποσοστό να αγγίζει το 44.7% θνησιμότητας δεν οδήγησαν το κράτος σε lock down; Εκείνες οι ψυχές απλά αφέθηκαν στη μοίρα τους; Τέλος, αποτελεί αν μη τι άλλο αντίφαση, όταν σε ομιλία του στο CNN (candiadoc.gr) ο κύριος Τσιόδρας τον Σεπτέμβριο του 2019 θεωρούσε ‘’φυσιολογικό’’ να πεθαίνουν 290.000-600.000 άνθρωποι από τη γρίπη παγκοσμίως και τώρα με τον κορoνοϊό να το θεωρεί αφύσικο και τραγικό ενώ τα νούμερα τον διαψεύδουν.

Και πάμε, κλείνοντας, και στον πρωθυπουργό της χώρας , ο οποίος στο τελευταίο του διάγγελμα μίλησε με αρκετή δόση ωραιοπάθειας και μικρή δόση ουσίας. ‘Προσωπική μου δέσμευση το σύστημα του Ε.Σ.Υ.’. Ένα μήνα τώρα αυτό περιμένουμε , εξάλλου για αυτό ‘μείναμε σπίτι΄ , αλλά οι γιατροί δεν είχαν τα απαραίτητα. ‘Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο΄…Και να θέλει κανείς να δείξει εμπιστοσύνη αν παρακολουθήσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη δεν μπορεί να το κάνει. Και το κυριότερο…’αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη’. Εδώ και έναν μήνα ακούμε την ίδια πρόταση , τίποτα καινούριο , τίποτα ουσιαστικό, παρά μόνο ωραιοπάθεια και αυτοθαυμασμός για τα λίγα κρούσματα της Ελλάδος.

Αν είδαν αυτές τις δηλώσεις οι συγγενείς της 41χρονης στην Καστοριά την οποία το Ε.Σ.Υ., που δεσμεύεται ο κύριος Μητσοτάκης ότι θα βελτιώσει, την άφησε να πεθάνει στο σπίτι της, χωρίς να την επισκεφθεί ούτε ένας γιατρός κατ’ οίκον, παρά τα βαριά συμπτώματα, τι άποψη θα είχαν;

Καμία νίκη, κανένας ηγέτης, κανένα πανηγύρι. Ναι είμαστε σε καλύτερη μοίρα από την Ιταλία , τις ΗΠΑ , την Ισπανία. ΛΟΓΙΚΟ . Έχουν πληθυσμό υπερπολλαπλάσιο από την Ελλάδα. Στα Βαλκάνια είμαστε στη χειρότερη θέση με 2145 , ενώ χειρότερες από εμάς είναι μόνο η Ρουμανία και η Σερβία. Σε χώρες με συγκρίσιμο πληθυσμό είμαστε σε δυσμενέστερη θέση. Επομένως, γιατί τόσα επικοινωνιακά παιχνίδια και πανηγύρια; Ο χρόνος θα απαντήσει στα ερωτήματα αυτά…Μέχρι τότε, ας κρατάμε μικρό καλάθι και ας νοιαζόμαστε περισσότερο για το οικονομικό κραχ που θα μας χτυπήσει την πόρτα…

Το κείμενο δημοσιεύτηκε από το pollsandpolitics.gr και τον συντάκτη Μάνος Κοϊνάκης.

The post Είναι τελικά τόσο επικίνδυνος ο κορονοϊος; appeared first on sportime.gr.

Keywords
εν λόγω, η καθημερινή, ελλαδα, συγκεκριμένο, illuminati, μμε, iatronet, εμφάνιση, πασχα, θεατρο, σχολεια, αρνι, fake, video, θεσσαλονικη, ηπα, νέα, τεστ, ιθύνοντες, cnn, καστορια, κραχ, τελη κυκλοφοριας, κικιλιας, δωρο πασχα, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, 600 δις, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κρουσματα σημερα, iatronet, μιλα, χωρες, δανια, δωρεαν, ηγετης, ηπα, ιος, ισπανια, ιταλια, καθημερινη, κινα, μμε, παιχνιδια, ρουμανια, τεστ, φωτογραφιες, cnn, illuminati, αρθρο, αυστρια, ανθρωπος, απλα, βαλκανια, γαντια, γεγονος, γινεται, γιατροι, γειτονα, γριπη, διαστημα, δηλωσεις, δικη, δωσει, ευκολα, εκκλησια, εβδομαδα, εν λόγω, εμφάνιση, ετων, ιδια, ιδιο, η καθημερινή, υγειονομικο, ιθύνοντες, ομιλια, κραχ, κυμα, κειμενο, κλιμα, λογια, μεγαλη εβδομαδα, μεμονωμενα, μηνες, μοιρα, μητσοτακης, μικρο, νικη, παντα, ουσιαστικο, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεθανε, πινακες, πρωι, ρομα, ρολο, σερβια, σεζον, σιγουρο, συγκεκριμένο, σκηνες, σπιτι, υπουργειο υγειας, συμπτωματα, φυσικα, φορα, χρονος, αγορες, fake, χωρα, υπουργειο, μπροστα, υγειας, υλικο, ψυχες
Τυχαία Θέματα