Η «μαστροπός» του Επστάιν ζούσε μέσα στη χλιδή (pics)

10:12 3/7/2020 - Πηγή: Sportime
Η πρώην σύντροφος και επί χρόνια συνεργός του εκλιπόντος χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, κρυβόταν με στυλ, συνεχίζοντας να ζει πλουσιοπάροχα, πριν οδηγηθεί χθες στη φυλακή.

Η Γκισλιέν Μάξγουελ, «μαστροπός» του Επστάιν ζούσε σε ένα πολυτελές σπίτι με ξύλινο σκελετό, σκαρφαλωμένο σε ένα δάσος πεύκων και βελανιδιών στο Νιου Χαμσάιρ, σε μια έκταση 156 στρεμμάτων, προσφέρει εντυπωσιακή θέα στους πρόποδες του Μάουντ Σάναπι, σε μια τοποθεσία απομονωμένη τόσο για να την κρατήσει μακριά από τα βλέμματα της κλειστής

κοινωνίας της πόλης του Μπράντφορντ.

Μόλις χθες Πέμπτη, κάτοικοι αυτής της αγροτικής γωνιάς της Νέας Αγγλίας έμαθαν ότι η Μάξγουελ βρισκόταν εκεί, όταν πράκτορες του FBI την συνέλαβαν την με την κατηγορία ότι παρέσυρε νεαρά κορίτσια τα οποία στη συνέχεια κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πολυεκατομμυριούχο φίλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Απ’ τις κυρίες θα το βρεις Μπέο» (vid)

«Δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι ήταν εκεί», είπε η 53χρονη Λόρι Κόλμπερν, της οποίας το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση ενός μιλίου από το συγκρότημα της Μάξγουελ στα περίχωρα του Μπράντφορντ, μια πόλης με λιγότερους από 2.000 κατοίκους που χαρακτηρίζεται για τα λευκά της αποικιακά σπίτια, τις φάρμες αλόγων, τους πέτρινους τοίχους και μια ιστορική σκεπαστή γέφυρα.

«Αυτό αποδεικνύει πως δεν γνωρίζεις πάντα ποιοι είναι οι γείτονές σου», τόνισε η Κόλμπερν.

Η 58χρονη Μάξγουελ τηρούσε χαμηλό προφίλ μετά τον θάνατο του Επστάιν, πέρσι τον Αύγουστο. Ο χρηματιστής βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του, σε φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου είχε προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης του για μαστροπεία και κακοποίηση ανηλίκων. Ορισμένες από τις γυναίκες που έπεσαν θύματά του υποστηρίζουν σήμερα ότι η Μάξγουελ ήταν εκείνη που τις παρέσυρε στον κύκλο του, όπου κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους ισχυρούς φίλους του. Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης ζήτησαν χθες την χωρίς όρους προφυλάκιση της, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος «κίνδυνος φυγής» της ύποπτης. Όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις σε βάρος της και αντιμετωπίζει βαριά ποινή κάθειρξης.

Ένας στενός, περιτριγυρισμένος από δέντρα, χωματόδρομος μισού μιλίου με μια πινακίδα που αναγράφει: «Απαγορεύεται η είσοδος», και να ένα μεταλλικό φράχτη να εμποδίζει την πρόσβαση, οδηγεί στο συγκρότημα της Μάξγουελ , που εντόπισε το Reuters από μια πηγή δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Μια καταχώριση σε λίστα ακινήτων αναφέρει ότι το σπίτι έχει οροφές καθεδρικού ναού, τζάκι από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ένα «τοίχο από γυαλί» που κοιτάζει τους λόφους του Νιου Χαμσάιρ.

Μια πέτρα σκαλισμένη με την αναγραφή «Καταχωνιασμένο» στέκεται κοντά στην πύλη.

Αξιωματούχοι είπαν ότι αγόρασε το συγκρότημα τον Δεκέμβριο αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μετρητά.

«Είχε ξεγλιστρήσει σε μια πανέμορφη ιδιοκτησία στο Νιου Χαμσάιρ, συνεχίζοντας να ζει μια προνομιούχα ζωή, ενώ τα θύματά της ζουν με το τραύμα που τους προκάλεσε πριν χρόνια», δήλωσε μετά τη σύλληψη της, ο Ουίλιαμ Σουίνι, υποδιευθυντής του FBI στη Νέα Υόρκη.

Οι κάτοικοι του Μπράντφορντ δήλωσαν έκπληκτοι ότι η Μάξγουελ επέλεξε την πόλη τους για να κρυφτεί.

«Εξεπλάγην, γιατί είναι μια μικρή, ήσυχη πόλη. Αλλά υποθέτω ότι αυτό το κάνει ένα καλό μέρος για να κρυφτείς», είπε η 18χρονη Τζίνα Κουκ καθώς εργαζόταν στην αγορά γεωργικών προϊόντων Sweet Beet στον κεντρικό δρόμο του Μπράντφορντ.

Η Κουκ και άλλοι κάτοικοι είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ την Μάξγουελ στην πόλη.

«Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη για να κρυφτείς και να μην γίνεις αντιληπτός», τόνισε ο Άλαν Γκράντι, συνταξιούχος 74 ετών, ο οποίος είπε ότι γνωρίζει τους περισσότερους ντόπιους δουλεύοντας επί χρόνια στον πάγκο του τοπικού μανάβικου.

Ο Νέιτ Χάρικ, ένας 47χρονος δάσκαλος Αγγλικών, σημείωσε ότι η επιλογή της Μάξγουελ για ένα αχανές συγκρότημα στα περίχωρα του Μπράντφορντ ήταν έξυπνη.

«…Αυτή είναι η μικρότερη πόλη στον κόσμο», είπε ο Χάρικ, έξω από την τοπική καφετέρια. «Οδηγώ τη μοτοσικλέτα μου κατά μήκος αυτού δρόμου, και δεν υπάρχουν πολλά εκεί κάτω».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το άρθρο Η «μαστροπός» του Επστάιν ζούσε μέσα στη χλιδή (pics) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα