Κορονοϊός: Παγκόσμιο σοκ με τη μετάλλαξη του ιού-Δεν κάνουν τα εμβόλια;

Κορονοϊός: Κι ενώ η ανθρωπότητα άρχισε να εμβολιάζεται η μετάλλαξη του ιού έρχεται να βάλει νέα δεδομένα στο τραπέζι. Οι επιστήμονες έχουν χωρισθεί ήδη σε δύο στρατόπεδα.

Κορονοϊός: Το ένα υποστηρίζει ότι το εμβόλιο μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις του ιού, το άλλο είναι επιφυλακτικό. Σ΄αυτή τη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί η παρασκευή νέου εμβολίου γεγονός που μοιραία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια του

Τουρισμού και για το καλοκαίρι του 2021 με ότι κι εάν σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία.

Θα απαιτηθούν τουλάχιστο άλλοι 6 μήνες πράγμα που σημαίνει ότι πλέον πάμε για το καλοκαίρι του 2022. Στο μεταξύ θα έχουν καταστραφεί οικονομίες, επιχειρήσεις, οικογένειες, δουλειές.

Ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πρόσφατα ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των μεταλλάξεων του κορονοϊού και ότι «τα ερωτήματα που τίθενται τώρα, όπως και πριν από λίγο καιρό στην περίπτωση των μινκ, είναι εάν η μετάλλαξη κάνει τον ιό πιο επικίνδυνο, εάν τον κάνει πιο μεταδοτικό, εάν ως μεταλλαγμένος ο SARS-Cov-2 εντοπίζεται πιο δύσκολα κατά τη διάγνωση και εάν γίνεται πιο ανθεκτικός στα εμβόλια. Απάντηση, προς το παρόν, δεν υπάρχει για κανένα από αυτά τα ερωτήματα».

Η ειλικρίνεια του Δρ. Ράιαν αδειάζει τους δικούς μας τηλεεπιδημιολόγους οι οποίοι σπεύδουν να βεβαιώσουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και στις μεταλλάξεις του ιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Έβλεπαν το ντέρμπι σε καφετέρια και τους «τσάκωσε» η Αστυνομία!

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που ωθεί τον ιό να διαφεύγει» δηλώνει σχετικά ο καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας στο Κέιμπριτζ, Ραβί Γκούπτα.

-Πρέπει να τον αποκωδικοποιήσουμε, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα -και, βέβαια, δεν έχουμε το περιθώριο να διακινδυνεύσουμε. Το πιθανότερο είναι ότι ο μεταλλαγμένος ιός δεν θα επιδεινώσει την επιδημία. Μπορεί όμως να μας δυσκολέψει στο να τη διατηρήσουμε υπό έλεγχο».

Όταν ο ιός αλλάζει τη μέθοδο που επιτίθεται, πρέπει και εμείς να αλλάξουμε τη μέθοδο που αμυνόμαστε», ήταν η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον.

Οι σταθμοί των τρένων στο Λονδίνο γέμισαν με πλήθος ανθρώπων που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη καθώς τα περιοριστικά μέτρα ετίθεντο σε ισχύ. Την Κυριακή, ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να κρατήσουν έξω από αυτές τη νέα παραλλαγή του ιού.

Στη Νότια Αφρική, μια παρόμοια εκδοχή του κορονοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της, ενώ παρουσιάζει μια από τις μεταλλάξεις που παρατηρούνται στην παραλλαγή που υπάρχει στη Βρετανία, σύμφωνα με τους επιστήμονες που την εντόπισαν. Αυτός ο ιός έχει βρεθεί έως και στο 90% από τα δείγματα, των οποίων η γενετική αλληλουχία έχει αναλυθεί στη Νότια Αφρική από τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι επιστήμονες ανησυχούν για αυτές τις παραλλαγές του ιού αλλά δεν εκπλήσσονται από την εμφάνισή τους. Ερευνητές έχουν καταγράψει χιλιάδες μικρές τροποποιήσεις στο γενετικό υλικό του νέου κορονοϊού καθώς εξαπλωνόταν στον πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πληρώνεται σήμερα η αναλογία από το κράτος, υπολογίστε πόσο θα πάρετε!

Κάποιες παραλλαγές καταλήγουν να εμφανίζονται πιο συχνά σε έναν πληθυσμό λόγω τυχαίων παραγόντων και όχι επειδή αυτές οι αλλαγές ισχυροποίησαν τον ιό.

Αλλά καθώς καθίσταται πιο δύσκολο για τον ιό να επιβιώσει – λόγω των εμβολιασμών και τα αυξανόμενα επίπεδα ανοσίας σε ανθρώπινους πληθυσμούς – οι ερευνητές αναμένουν ότι ο ιός πρόκειται να παρουσιάσει κάποιες χρήσιμες για αυτόν μεταλλάξεις που θα τον κάνουν πιο ικανό να εξαπλώνεται γρηγορότερα και να διαφεύγει του εντοπισμού από το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Είναι μια πραγματική προειδοποίηση στην οποία πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή», λέει ο Τζες Μπλουμ, εξελικτικός βιολόγος στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Fred Hutchinson στο Σιάτλ.

«Σίγουρα αυτές οι μεταλλάξεις θα εξαπλωθούν και βέβαια εμείς ως επιστημονική κοινότητα οφείλουμε να τις παρακολουθούμε και να προσδιορίζουμε ποιες είναι αυτές που έχουν επιδράσεις».

Η παραλλαγή του ιού στη Βρετανία παρουσιάζει περίπου 20 μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που επηρεάζουν τον τρόπο που ο ιός «κλειδώνει» πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα και τα μολύνει. Αυτές οι μεταλλάξεις είναι πιθανό να επιτρέψουν στην παραλλαγή αυτή να αναπαράγεται και να μεταδίδεται πιο αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη Μουτζ Τσεβίκ, ειδική στις μολυσματικές ασθένειες του Πανεπιστημίου St. Andrews στη Σκωτία και επιστημονική σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης.



Πηγή: kourdistoportocali.com

Το άρθρο Κορονοϊός: Παγκόσμιο σοκ με τη μετάλλαξη του ιού-Δεν κάνουν τα εμβόλια; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα