Κορωνοϊός: Τέλος τα πάρτι στα ελληνικά νησιά!

13:14 2/5/2020 - Πηγή: Sportime
Η σκηνή θα μπορούσε να είναι αληθινή και να εκτυλίσσεται σε ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ του κόσμου, αυτό που είναι καρφωμένο στην κορυφή ενός Μυκονιάτικου βράχου.

Αντί για δυο χιλιάδες ανθρώπους που ιδρώνουν και χοροπηδάνε μέχρι τελικής πτώσεως υπό τους ήχους του Steve Aoki, ο κορονοϊός αναγκάζει γύρω στα τετρακόσια άτομα που τηρούν αποστάσεις ασφαλείας λόγω της πανδημίας να προσπαθούν να περάσουν καλά μέσα στο Cavo Paradiso,

που φαντάζει άδειο.

Παρόλο που το σκηνικό φαντάζει σουρεαλαϊστικό, θα μπορούσε να είναι αληθινό αν το διάσημο κλαμπ ανοίξει τελικά τις πύλες του κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.
Ένα καλοκαίρι όπου εκατοντάδες μεγάλα ή μικρά μαγαζιά βρίσκονται στον αέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την έξοδο από την καραντίνα.

Η απαγόρευση σχεδόν κάθε είδους event που προκαλεί συνωστισμό εκατοντάδων ατόμων μέσα σε λίγα τετραγωνικά και το stop στην λειτουργία των κλειστών μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων αλλάζει άρδην με δραματικό τρόπο τον όρο της λέξης «διασκεδάζω» φέτος το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κιμ Γιόνγκ Ουν: Τρέλα με την… ανάσταση του! (pics&vid)

Η Χώρα της Μυκόνου π.χ δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με αυτή που ήταν πριν από την επιδρομή του κορονοϊού, όταν τα πολύβουα σοκάκια της και τα μικρά μπαρ γέμιζαν ασφυκτικά τα Σαββατοκύριακα.

Είναι κοινή παρδοχή για όλους τους εμπλεκόμενους ότι το φετινό καλοκαίρι αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά τις επόμενες εβδομάδες, θα μείνει πραγματικά αξέχαστο σε όλους.
Κυρίως όμως στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο, την Σαντορίνη, τις Σπέτσες, την Χερσόνησο στη Κρήτη, τον Λαγανά στην Ζάκυνθο, το Φαληράκι στην Ρόδο κ.α. με μικρά ή μεγάλα μαγαζιά που έχουν κάτι κοινό.

Στην μεγάλη πλειοψηφία τους είναι «κλειστά» με μικρούς εξωτερικούς χώρους, τους μόνους πλέον που μπορούν να λειτουργούν και συνήθως δεν έχουν παραπάνω από τρία-τέσσερα έως έξι τραπέζια.

Αν προσθέσουμε σε αυτό τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται και τον μέγιστο αριθμό πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος το αυτονόητο.
Ότι το «Άρωμα» π.χ. απέναντι από το κοσμηματοπωλείο του Κώστα Καίσαρη στα Ματογιάννια, μια σικ «τρύπα» με τρία τραπεζάκια όλα κι όλα έξω, δεν θα ζήσει τις δόξες πρότερων σεζόν.

Δεν είναι φυσικά το μόνο, αφού στην Χώρα της Μυκόνου τέτοια μαγαζάκια είναι διάσπαρτα παντού σχεδόν σε κάθε στενό, τα οποία φέτος βιώνουν ένα απρόσμενο lockdown.

Είναι πλέον κατανοητό σε όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ότι το φετινό καλοκαίρι, θα είναι σίγουρα το πιο διαφορετικό από όσα έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια.

Όχι μόνο γιατί μέχρι στιγμής δεν ξέρουν καν αν η σεζόν θα υπάρξει από τα μέσα Ιουλίου και μετά, αλλά κια γιατί πολλοί από αυτούς «τρέχουν» μαγαζιά «κλειστά» σε νησιά.
Μαγαζιά με ελάχιστα τραπέζια έξω, στα μόνα τα οποία θα επιτρέπεται να σερβίρουν τηρουμένων φυσικά των αποστάσεων ασφαλείας, κάτι που πρακτικά τα θέτει ήδη εκτός λειτουργίας.

Ήδη οι πληροφορίες λένε ότι στην Μύκονο πολλά τέτοια μικρά μαγαζιά, πολύ δύσκολα θα ανοίξουν με δεδομένα τα υπάρχοντα μέτρα, αφού οι επιχειρηματίες που τα τρέχουν ξέρουν ότι με δυο τραπεζάκια και απροσπέλαστο τον «κλειστό» χώρο, δουλειά δεν γίνεται.
Super-Paradise-Beach-Club-Mykonos-4

Στην Χώρα είναι άπειρα τα μπαράκια των είκοσι και τριάντα τετραγωνικών μέτρων, τα οποία με τα νέα μέτρα πλήττονται άμεσα σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία τους.
Με δεδομένο ότι αυτά υποφέρουν χρόνια τώρα από μια πτώση-τα beach bar με την υψηλή παροχή υπηρεσιών που διαθέτουν κρατάνε τους πελάτες σχεδόν όλη μέρα-ο κορωνοϊός έρχεται τώρα να τους καταφέρει άλλο ένα χτύπημα.

Όμως και τα διάσημα sea side στέκια του νησιού ετοιμάζονται να ζήσουν φέτος με τα μέχρι τώρα δεδομένα μια πρωτόγνωρη πτώση της τάξης του 60%-70%, έστω και αν αλλάξει η κατάσταση από τα μέσα του Ιουλίου.

Ο Δημήτρης Ιακωβίδης εκ των ιδιοκτητών του Solymar μαζί με τον Άλκη Βατόπουλο μιλώντας στο protothema.gr ήταν ξεκάθαρος για την πορεία της επιχείρησης.

«Η πτώση είναι σίγουρη για το φετινό καλοκαίρι και προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι άνω του 60%. Αν καταφέρουμε να έχουμε ένα τζίρο της τάξης του 40% θα είναι ένα θαύμα. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε στις αρχές Ιουλίου και να δούμε τι μέλλει γεννέσθαι, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Παρόλο που διαθέτει ένα ανοιχτό εστιατόριο με μεγάλους χώρους στην Φτελιά, ο Νεκτάριος Νικολόπουλος επέλεξε να μην το ανοίξει φέτος, αφού δεν έχει προλάβει να καλλιεργήσει τα μποστάνια με τα βιολογικά προϊόντα που υπάρχουν μέσα στην «Φάρμα» του.

«Έτσι όπως ήταν δομημένο από την αρχή της λετουργίας του το συγκεκριμένο εστιατόριο, θέλει πολύ δουλειά για να ανοίξει. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες, τα χωράφια του μαγαζιού είναι παρατημένα και δεν έχουμε σπείρει τίποτε.

Πιστεύω ότι η πτώση στο νησί αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά προς το καλύτερο, θα είναι της τάξης του 60% και ίσως έρθουν περισσότεροι Έλληνες, αν υπάρξει πτώση των τιμών. Με τις παρούσες πολύ δύσκολα θα κατέβουν στην Μύκονο».

Πολύ δύσκολη όμως διαφαίνεται η σεζόν και για το εμβληματικό Cavo Paradiso, που κάθε βράδυ το καλοκαίρι συγκέντρωνε ένα παλλόμενο πλήθος που ξεσάλωνε μέχρι τις δέκα το πρωί, υπό τους ήχους διάσημων dj από το εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης του Νίκος Δαχτυλίδης είναι ξεκάθαρος μιλώντας για την φετινή σεζόν:

«Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει, όμως σε προσωπικό επίπεδο την βλέπω σαν μια χαμένη χρονιά. Όπως συνηθίζω να κάνω είχα κλείσει ένα πρόγραμμα πριν από την πανδημία, αλλά όπως καταλαβαίνετε ανατράπηκαν όλα πλέον.

Ελπίζω ότι αν στην πορεία υποχωρήσει αυτό το φαινόμενο και χαλαρώσουν τα μέτρα, ίσως γίνει κάτι, αλλά προς το παρόν προχωράμε όπως προχωράει ο κορονοϊός.

Εγώ είμαι από τους τυχερούς αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, γιατί δεν πληρώνω ενοίκιο, άλλοι όμως που θα πρέπει να πληρώσουν φοβάμαι ότι θα δυσκολευτούν πάρα πολύ αυτό το καλοκαίρι».

Φέτος έχουμε το τέλος των πάρτι που έχουν απογειώσει την φήμη της Μυκόνου μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, αφού όλο το νησί θα κινηθεί σε πιο lounge ρυθμούς.
Το «Alemagou» στην Φτελιά που γοήτευσε μέχρι και τους Ισπανούς του μυθικού Pasha στην Ίμπιζα θα ανοίξει τη 1η Ιουλίου και ο Χάρης Σπύρου ένας εκ των ιδιοκτητών του διατηρεί μια μικρή αισιοδοξία, στο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

«Αν τα αεροπλάνα ταξιδέψουν, ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι δύο σχετικά καλοί μήνες, σε μια αλλοπρόσαλη όπως διαμορφώνεται σεζόν, με τα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες. Σαφώς και δεν θα γίνουν τα πάρτι που κάναμε, θα κινηθούμε σε πιο lounge ρυθμούς λόγω της κατάστασης και στην καλύτερη περίπτωση θα τζιράρουμε ένα 40%».

Την χειρότερη δεν θέλει να την σκέπτεται κανένας όχι μόνο στην Μύκονο αλλά και στα άλλα νησιά.

Αν έχεις δει στην τηλεόραση τις ξέφρενες νύχτες στην Χερσόνησο της Κρήτης, στα Μάλλια, στον Λαγανά της Ζακύνθου και στο Φαληράκι της Ρόδου με τους τουρίστες να στριμώχνονται σε κλειστά μπαρ και κλαμπ και μετά να βγαίνουν στους δρόμους εντελώς μεθυσμένοι και εκτός ελέγχου, φέτος αυτή η εικόνα θα λείψει.

Με τα νέα μέτρα κανένα από αυτά τα μαγαζιά που «βαράνε» μουσικές στον Θεό μόνο σε κλειστούς χώρους και με απίστευτη ηχομόνωση για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι των διπλανών σπιτιών, δεν μπορεί να ανοίξει.

Κάτι που μόνο απόγνωση προκαλεί στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια εκεί, οι οποίοι ακόμη και αν έχουν ανοιχτούς χώρους, θα πρέπει να λειτουργήσουν ανάλογα με τα μέτρα.

Κάπως έτσι και αν δεν υπάρξουν αλλαγές αυτό το θορυβώδες πάρτι που συνοδευόταν από διάφορα έκτροπα τελειώνει τουλάχιστον για φέτος σε αυτές τις περιοχές που φιλοξενούσαν χιλιάδες νεαρούς και νεαρές απο την Αγγλία και άλλες χώρες.

Στην Σαντορίνη, στις Σπέτσες αλλά και σε άλλα νησιά όλοι προετοιμάζονται για μια χαμένη σεζόν που πολύ δύσκολα θα αντιστραφεί με τις παρούσες συνθήκες.
Ο Γιάννης Μωράκης που στην Μύκονο έχει το Guzel και ευτυχώς φέτος άλλα δύο μαγαζιά «ανοιχτά» πορεύεται προσεχτικά αυτή την αλλόκοτη σεζόν.

«Τo Guzel στην Μύκονο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει στην μορφή που είναι και θα δω τι θα γίνει με αυτό των Σπετσών, το οποίο είναι επίσης κλειστό, αλλά διαθέτει και ανοιχτό χώρο. Ο τζίρος βέβαια και η κατανάλωση έρχεται από τον εσωτερικό χώρο, οπότε θα δούμε πως θα προασρμοστούμε στην νέα κατάσταση».

Το αυτό αναμένεται να συμβεί και στο «Bikini» από τα πιο hot στέκια στις Σπέστες, που θα πρέπει και αυτό να ξεχάσει τον εσωτερικό του χώρο, να περιοριστεί στον εξωτερικό και να τηρεί τις απσιοτάσεις στα τραπέζια και τον πελατό των αριθμών.

Ο Δημήτρης Λουκίσας που δραστηριοποιείται χρόνια στη Πάρο αναπολεί το περσινό Πάσχα και τον απίστευτο χαμό που έγινε στο λιμανάκι της Νάουσας, εκεί όπου είναι το μπαρ του.

«Είμαι τυχερός μέσα στην ατυχία μου, γιατί το Salty έχει ευτυχώς μεγάλο εξωτερικό χώρο, οπότε θα λειτουργήσω σαφώς με λιγότερο κόσμο και χωρίς κανέναν πελάτη μέσα.

Το καλό είναι ότι δέχομαι τηλέφωνα απο Έλληνες φίλους που θέλουν να κατέβουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και άλλους που μου λένε να τους βρω σπίτι για να έρθουν τον Ιούλιο».

Έναν Ιούλιο που θα είναι σίγουρα ο ο πιο διαφορετικός των τελευταίων ετών στο πιο διαφορετικό καλοκαίρι της ζωής μας, που θα σημαδευτεί από τον κορονοϊό.

The post Κορωνοϊός: Τέλος τα πάρτι στα ελληνικά νησιά! appeared first on sportime.gr.

Keywords
ελληνικα, cavo paradiso, beach bar, το νησι, κορονοϊός, καλοκαιρι, ανάσταση, μυκονος, κρητη, lockdown, κια, νέα, beach, sea, protothema, νικολοπουλος, συγκεκριμένο, guzel, πασχα, δεν πληρωνω, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, βγαινουν, χωρες, δουλεια, ιμπιζα, κια, νεα μετρα, νησι, νησια, προγραμμα, σαντορινη, σπετσες, τα νεα, τηλεοραση, mykonos, αγιου πνευματος, αυγουστος, αισιοδοξια, ανάσταση, απιστευτο, αρδην, ατυχια, εβδομαδες, βραδυ, γινει, γινεται, δεδομενο, εγινε, ευκολο, εξελιξη, εξι, ερχεται, ετων, ζακυνθο, ζωης, εικοσι, θαυμα, εικονα, λειτουργια, λειψει, μαλλια, μηνες, μορφη, μονα, ξερω τι θα γινει, πρωι, πυλες, σεζον, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμένο, σπιτι, σπυρου, τζιρος, τρια, τρελα, τριημερο, υψηλη, φυσικα, φημη, beach, cavo paradiso, club, guzel, δημητρης, χωρα, beach bar, κλειστο, μεινει, μυκονο, ολη μερα, πληροφοριες, protothema, ροδο, σκηνη, τυχερος, τριαντα, sea
Τυχαία Θέματα