Κυνήγι υποβρυχίων: Έτσι εντόπισε ο ελληνικός στόλος τα τουρκικά υποβρύχια (vid)

Κυνήγι υποβρυχίων: Η Ελλάδα, έχει διαθέτει ένα έναν πάρα πολύ καλό στόλο με 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα πέντε έχουν ποιοτικό πλεονέκτημα και τα υπόλοιπα υψηλής εξειδίκευσης πληρώματα. Ποιά είναι τα ανθυποβριχιακά μέσα της Ελλάδας. Οι διαφορές με τα συμβατικά τουρκικά υποβρύχια.

Η Ελλάδα, έχει έναν πάρα πολύ καλό στόλο με 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα 5 έχουν ποιοτικό

πλεονέκτημα και τα υπόλοιπα υψηλής εξειδίκευσης πληρώματα. Ποια είναι τα ανθυποβριχιακά μέσα της Ελλάδας. Οι διαφορές με τα συμβατικά τουρκικά υποβρύχια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πούτιν: Μήνυμα από Ρωσία σε Τουρκία και ΗΠΑ

Τα ελληνικά υποβρύχια, είναι ορατά μόνο όταν κατευθύνονται ή επιστρέφουν από την περιοχή των επιχειρήσεων. Αντίθετα, τα συμβατικά υποβρύχια που έχει η Τουρκία, πρέπει να εμφανίζονται στην επιφάνεια τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες προκειμένου να πάρουν οξυγόνο για να λειτουργούν οι κινητήρες τους και όχι για να αναπνέει το πλήρωμα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι η ελληνικές δυνάμεις έχουν χαρτογραφήσει κάθε πόντο του βυθού. Άλλωστε η χώρα μας είναι από τις πρώτες που απέκτησαν υποβρύχιο.

Κυνήγι υποβρυχίων: Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά μέσα

Στο κυνήγι των τουρκικών υποβρυχίων η Ελλάδα έριξε μια σειρά μέσων που διαθέτει.

Τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που είναι εξειδικευμένες σε ανθυποβρυχιακό πόλεμο με τα ειδικά σόναρ τους.

Οι φρεγάτες έχουν οργανικά πάνω τους και ελικόπτερα με ειδικό εξοπλισμό για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Τα εν λόγω ελικόπτερα, βυθίζουν ειδικά σόναρ σε μεγάλο βάθος μέσα στο νερό ενώ αιωρούνται πάνω από την ύποπτη περιοχή.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

Κυνήγι υποβρυχίων: Πώς αντιλαμβάνεται ο χειριστής του υποβρυχίου ότι εντοπίστηκε

Ο κυβερνήτης του υποβρυχίου μπορεί να αντιληφθεί άμεσα αν αναζητείται αλλά και πότε έχει γίνει αντιληπτό. Κάθε πλοίο έχει τη δική του ηχητική υπογραφή και συνεπώς ο χειριστής του σόναρ ενός υποβρυχίου μπορεί να αντιληφθεί όχι απλά την κλάση, αλλά ακριβώς ποιο πλοίο βρίσκεται στο χώρο.

Ένα δεύτερο κακό σημάδι είναι όταν ο κυβερνήτης ακούσει ήχο που παράγει ελικόπτερο που πετάει χαμηλά. Το νερό σε αυτή την περίπτωση δονείται καθώς βυθίζεται το σόναρ του.

Όταν τελικά γίνει αντιληπτό το υποβρύχιο, ο ήχος που εκπέμπεται είναι πολύ δυνατός και μπορεί να το καταλάβει όχι μόνο ο χειριστής αλλά και όλο το πλήρωμα, που αντιλαμβάνεται τον ήχο σαν να βρίσκεται μέσα σε καμπάνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί προκειμένου οι φρεγάτες, τα ελικόπτερα και τα υποβρύχια που ψάχνουν το ένα το άλλο, προχωρούν σε εξαγωγή στοιχείων βολής, δηλαδή παράγουν ήχο με τον οποίο εντοπίζουν με ακρίβεια μέτρου το αντίπαλο υποβρύχιο. Ο ήχος που εκπέμπει το ενεργό σόναρ είναι πολύ δυνατός, απλώνεται στον βυθό και όταν φτάσει στο υποβρύχιο, αντανακλάται στο μεταλλικό σκέλος και επιστρέφει σε μικροδευτερόλεπτα, παρέχοντας πλέον την ακριβή θέση του υποβρυχίου.

Το άρθρο Κυνήγι υποβρυχίων: Έτσι εντόπισε ο ελληνικός στόλος τα τουρκικά υποβρύχια (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα