Ο Νικήτας Κακλαμάνης «απασφάλισε» κατά Μητσοτάκη: «Δεν θα τιμούσα τον Σημίτη που γκρίζαρε το Αιγαίο – Έχουμε μαζέψει τα ορφανά του στο κόμμα»

Απίστευτα «καρφιά» επεφύλαξε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλη τη «σημιτική» πτέρυγα που έχει ενταχθεί στο δυναμικό της ΝΔ, με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη που έγινε στο «Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος».

Ο ευπατρίδης βουλευτής και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, έχει αποδείξει στη μακρά πορεία του ότι δεν πάσχει από ιστορική αμνησία, ούτε «μασά» τα λόγια του όταν θεωρεί πως πρέπει να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ακόμα και όταν αυτό

απαιτεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην ίδια του την Παράταξη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ευθαρσώς ότι ενώ κανένας δεν τον κάλεσε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, ακόμα και αν τον καλούσαν δεν θα πήγαινε! Ο λόγος; Δεν θεωρεί ότι υπάρχει κανένα έδαφος για τιμές σε έναν πολιτικό που έμεινε στην ιστορία για τον ενδοτισμό του στα ελληνοτουρκικά και επέτρεψε στους Τούρκους να κάνουν το πρώτο καθοριστικό βήμα για το γκριζάρισμα του Αιγαίου, που 27 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, έχει μετατραπεί σε ευθεία απειλή πολέμου και διεκδίκηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» σε όλα τα μέτωπα.

Ο κ. Κακλαμάνης ως καλεσμένος ραδιοφωνικού σταθμού, είπε συγκεκριμένα:

«Δεν είχα πρόσκληση αλλά αν είχα δεν θα πήγαινα πρώτον γιατί ήμουν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου, και δεύτερον εγώ έχω εκπεφρασμένη διαχρονική άποψη με σεβασμό μεν γιατί ο κ. Σημίτης υπήρξε οκτώ χρόνια πρωθυπουργός της πατρίδας μου, αλλά ήμουνα πάντα απέναντι του σε βασικές επιλογές που είχε κάνει. Δημόσια είχα τοποθετηθεί και είχα πει ότι τον θεωρώ υπαίτιο για το γκριζάρισμα του Αιγαίου με τις συνθήκες του Ελσίνκι και κυρίως της Μαδρίτης».

Και συνέχισε λέγοντας κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως έμμεσο «καρφί» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που με άνεση έδωσε «συγχωροχάρτι» για όλες τις εγκληματικές πολιτικές Σημίτη και πήγε να τον τιμήσει:

«Δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω την εικόνα μέσα στη Βουλή στην κρίση των Ιμίων και πολλά άλλα πράγματα που είχαν να κάνουν με την πολιτική που ίσχυσε οκτώ χρόνια επομένως δεν έχω μάθει να κάνω τον Φαρισαίο και άλλα να λέω δημόσια και μετά να πηγαίνω να χειροκροτώ. Σέβομαι τον κ. Σημίτη αλλά ήταν και εξακολουθεί να είναι ιδεολογικός μου αντίπαλος με τον οποίο έχω βασικές διαφορές».

Οπωσδήποτε οι τοποθετήσεις του κ. Κακλαμάνη δείχνουν ένα πολιτικό ήθος που σπανίζει πλέον στις μέρες μας, όπου οι ιδεολογικές διαφορές και οι ιστορικές αλήθειες έχουν πεταχτεί από το «παράθυρο» του πολιτικού βίου και επικρατεί στα κόμματα εξουσίας η «σημιτική» νοοτροπία της διαπλοκής (μην ξεχνάμε ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει τον Κώστα Σημίτη «Αρχιερέα της Διαπλοκής») και της αμερικανοποίησης του κράτους.

Υπάρχουν δεξιά στελέχη της ΝΔ που διαθέτουν ακόμα μνήμη και προπάντων αξιοπρέπεια, και ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Και ο κ. Κακλαμάνης όχι μόνο έθιξε τις στιγμές ιστορικής ντροπής στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Κώστας Σημίτης, άλλα εξέφρασε και τη δυσφορία του για το ότι η ΝΔ ενσωματώνει συνεχώς πολιτικούς από τη «σημιτική δεξαμενή», αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πολλούς θεωρείται (και όχι άδικα) πολιτικός «απόγονος» του Κώστα Σημίτη. Ο πρωθυπουργός άλλωστε δεν μπόρεσε ποτέ να κρύψει ότι απεχθάνεται τις διαχρονικές αξίες της Λαϊκής Δεξιάς και ακόμα και στην εξωτερική πολιτική ακολουθεί το «σημιτικό» δόγμα ενδοτισμού και κατευνασμού.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι είναι περιθωριοποιημένη σήμερα η Λαϊκή Δεξιά στο κυβερνών κόμμα, απάντησε χωρίς περιστροφές ότι η ΝΔ έχει γεμίσει από… «ορφανά του Σημίτη»!

Συγκεκριμένα είπε:

«Αν κρίνω από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και ποιοι άνθρωποι εξελέγησαν θα σας έλεγα ακριβώς το αντίθετο σε ότι αφορά τη λαϊκή βάση της παράταξής μου. Όταν η κοινωνική βάση είναι τέτοια δεν περιθωριοποιείται ποτέ. Ξέρω τι θέλετε να ακούσετε ότι έχουμε σχεδόν τακτοποιήσει σχεδόν τα μισά ορφανά του κ. Σημίτη, εντάξει αυτό το έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά».

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα