Ρωσία: Μαζεύει στρατό στα σύνορα με την Ουκρανία ο Πούτιν – Έρχεται σκληρή απάντηση στα Bayraktar

Η Ρωσία έβγαλε αντίδραση στην πρόκληση της Ουκρανίας με το drone Bayraktar στο Donbass και μπορεί να μην περιοριστεί μόνο σε σκληρά λόγια.

Η αγορά και η ανάπτυξη τουρκικών μαχητών από την Ουκρανία έχει αναζωπυρώσει την εδαφική σύγκρουση που «σιγοβράζει» στα ανατολικά της σύνορα. Προειδοποιήσεις για την πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης και ετοιμότητα του στρατού.

«Πρέπει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα πρώιμα μηνύματα ότι η απάντηση του Κρεμλίνου σε αυτές τις υποτιθέμενες

«προκλήσεις» μπορεί να ξεπεράσει τα σκληρά λόγια». Αυτό μεταδίδονται μεταξύ άλλων στο National Interest.

Ο αρθρογράφος πρόσθεσε ότι η Μόσχα φέρεται να άρχισε να συγκεντρώνει στρατό στα δυτικά σύνορα της χώρας. Όπως αναφέρεται, η απόκτηση τουρκικών drones από το Κίεβο οδήγησε σε νέο «γύρο» συγκρούσεων στο Ντονμπάς. Στο μέλλον, η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι η χρήση τουρκικών drones κοντά στη γραμμή επαφής παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ. Αλλά η Ουκρανία δεν συμφωνεί με αυτό», αναφέρεται σχετικά.

Νωρίτερα, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar για πρώτη φορά στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ολεξάντροβιτς Ζελένσκι, ο στρατός χρησιμοποίησε επιθετικό drone ως απάντηση. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Μαζεύει, Ουκρανία, Πούτιν – Έρχεται, Bayraktar,rosia, mazevei, oukrania, poutin – erchetai, Bayraktar