Τα πιο παράξενα όπλα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που δεν θα πιστεύεις ότι υπήρξαν

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν μόνο μια σύγκρουση στρατών, αλλά και μια μάχη εφευρετικότητας, με τις αντιμαχόμενες πλευρές να αναπτύσσουν μερικά από τα πιο παράξενα όπλα στην ιστορία. Από νυχτερίδες-βόμβες μέχρι φουσκωτά τανκς, ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις ασυνήθιστες εφευρέσεις.

Νυχτερίδες-βόμβες: Το 1942, ο οδοντίατρος Δρ. Λάιτλ Άνταμς πρότεινε στις ΗΠΑ τη χρήση νυχτερίδων ως φορείς εμπρηστικών συσκευών. Η ιδέα ήταν να απελευθερωθούν νυχτερίδες με μικρές βόμβες σε ιαπωνικές πόλεις. Οι νυχτερίδες θα κρύβονταν σε κτίρια

και, όταν οι βόμβες εκρήγνυνταν, θα προκαλούσαν εκτεταμένες πυρκαγιές. Παρά τις δοκιμές και την επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων, το πρόγραμμα ακυρώθηκε το 1944.

Νεκροί αρουραίοι με εκρηκτικά: Η Βρετανική Ειδική Επιχειρησιακή Εκτελεστική (SOE) ανέπτυξε το 1941 ένα σχέδιο που περιλάμβανε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε νεκρούς αρουραίους. Η ιδέα ήταν να τοποθετηθούν οι αρουραίοι σε γερμανικές εγκαταστάσεις, ελπίζοντας ότι όταν οι εργάτες τους έριχναν στους λέβητες, τα εκρηκτικά θα προκαλούσαν εκρήξεις. Αν και το πρώτο φορτίο αρουραίων κατασχέθηκε από τους Γερμανούς, το σχέδιο προκάλεσε αναστάτωση και αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Το Μεγάλο Πάντζαντρουμ: Αναπτύχθηκε από τους Βρετανούς το 1943 ως μέρος της προετοιμασίας για την Απόβαση στη Νορμανδία. Ήταν ένας τεράστιος τροχός με ρουκέτες, σχεδιασμένος να μεταφέρει εκρηκτικά σε εχθρικές οχυρώσεις. Ωστόσο, κατά τις δοκιμές, το Πάντζαντρουμ ήταν ασταθές και ανεξέλεγκτο, οδηγώντας τελικά στην εγκατάλειψη του έργου.

Φουσκωτά τανκς και αεροπλάνα: Οι Σύμμαχοι χρησιμοποίησαν φουσκωτά οχήματα και αεροπλάνα για να παραπλανήσουν τους Γερμανούς σχετικά με τις θέσεις και τις κινήσεις των στρατευμάτων τους. Αυτές οι ψεύτικες εγκαταστάσεις, μέρος της Επιχείρησης Φορτίτιουντ, συνέβαλαν στην επιτυχία της Απόβασης στη Νορμανδία, δημιουργώντας την εντύπωση μεγαλύτερων δυνάμεων από τις πραγματικές.

Το Κανόνι Ανέμου: Οι Γερμανοί ανέπτυξαν το Windkanone, ένα αντιαεροπορικό όπλο που χρησιμοποιούσε συμπιεσμένο αέρα για να καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη. Παρά τις δοκιμές, το κανόνι δεν ήταν αποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες μάχης και δεν χρησιμοποιήθηκε ευρέως.

Αυτές οι εφευρέσεις, αν και δεν ήταν πάντα επιτυχημένες, δείχνουν την απεγνωσμένη αναζήτηση πλεονεκτήματος κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η δημιουργικότητα και η καινοτομία των εμπλεκόμενων πλευρών οδήγησαν σε μερικά από τα πιο παράξενα όπλα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Γρηγόρης Κεντητός για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα