Το αρχικό πλέγμα για το Grand Prix του Μεξικού 2024

Μια εβδομάδα μετά το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα διπλό Ferrari , κατευθυνόμαστε στο Grand Prix του Μεξικού για τον εικοστό γύρο του πρωταθλήματος! Ο Carlos Sainz συνέχισε την καλή του φόρμα κατακτώντας την pole position, μπροστά από τον Max Verstappen . Ο Lando Norris και ο Charles Leclerc , που αγωνίζονται για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, θα μοιραστούν τη δεύτερη σειρά. Δεδομένης της πολύ μεγάλης ευθεία που προηγείται της πρώτης στροφής, δεν θα ήταν τελικά στην καλύτερη θέση για να στοχεύσουν

στην ηγεσία του αγώνα από την πρώτη στροφή;

Η Mercedes θα θέλει να παίξει τον ρόλο του διαιτητή μεταξύ των τεσσάρων ηγετών ξεκινώντας από την τρίτη σειρά, μπροστά από τον Kevin Magnussen και τον Pierre Gasly που τοποθετεί το Alpine του στο Q3 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο Alex Albon και ο Nico Hülkenberg ολοκληρώνουν το Σαββατοκύριακο, ο Ταϊλανδός αναρρώνει μετά από ένα περίπλοκο ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου, που σημαδεύτηκε από τη σύγκρουσή του με τη Ferrari του Ollie Bearman στο Free Practice 1.

Ακολουθούν οι Racing Bulls και η Aston Martin , ενώ ο Valtteri Bottas μπόρεσε να βρει χρώμα προκρίνοντας την 15η θέση, λίγο πιο μπροστά από τον Franco Colapinto, πρώτο από αυτούς που αποκλείστηκαν στο Q1. Ο Αργεντινός δεν ήταν, ωστόσο, η αξιοσημείωτη αποβολή από αυτό το πρώτο μέρος των προσόντων, αφού ο περιφερειακός της σκηνής Sergio Pérez προκρίθηκε δέκατος όγδοος. Δεδομένων των ερμηνειών των Lawson και Tsunoda , η θέση της Red Bull 2025 είναι πολύ αναποφάσιστη, παρά την επέκταση του συμβολαίου του Pérez. Για τον Όσκαρ Πιάστρι , δεν υπάρχει ανησυχία για την απώλεια της θέσης του, αλλά ο Αυστραλός απογοήτευσε και στην απογευματινή άσκηση του Σαββάτου, αφού θα ξεκινήσει 17η αυτή την Κυριακή γύρω στις 21:00. Οι Esteban Ocon και Guanyu Zhou συμπληρώνουν το πλέγμα στην τελευταία σειρά.

F1 – Grand Prix του Μεξικού 2024
Το αρχικό πλέγμα

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα