Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς. Παντού… Παπάτζες

Όπως έχουμε σχολιάσει πολλές φορές στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχάσει τι σημαίνει κάνω αντιπολίτευση και το μόνο που τους νοιάζει είναι να κατασκευάζουν «εχθρούς».

Αυτό φάνηκε και στον τρόπο με τον οποίο ανέδειξαν την υπόθεση σε σχέση με την πώληση της Forthnet.

Μια διαδικασία μάλιστα που είχε ξεκινήσει επί των δικών τους ημερών για την πώληση μιας εταιρείας που πρακτικά έχει περάσει στον έλεγχο των τραπεζών

και που αναζητούσαν την καλύτερη πρόσφορά για να πάρουν πίσω ένα μέρος των δανείων που είχαν χορηγήσει. Δηλαδή, ακόμη και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση γινόταν για «κούρεμα» δανείων των τραπεζών, με το σκεπτικό ότι οι τράπεζες προτιμούν το κούρεμα από το να μην πάρουν τίποτα και να δουν την επιχείρηση να κλείνει.

Ήταν, δηλαδή, μια διαδικασία πώλησης υπερχρεωμένης επιχείρησης από αυτές που υπάρχουν –δυστυχώς– αρκετές στην Ελλάδα.

Για αυτή την επιχείρηση τελικά φάνηκε ότι υπήρχε μόνο μια προσφορά της προκοπής. Αυτή που έκανε η Alter Ego. Ήταν δηλαδή πρόταση που έδινε στις τράπεζες τα περισσότερα για να εξηγούμαστε.

Αυτό δεν άρεσε όμως στους ΣΥΡΙΖαίους.

Ήθελαν οι τράπεζες να βγάλουν περισσότερα χρήματα, να πουλήσουν πιο ακριβά.

Και κυρίως δεν ήθελαν να πουλήσουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μην κοιτάτε την «επίσημη επιχειρηματολογία» που είναι ότι επειδή η Forthnet είναι μέτοχος της Nova και έχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων θα υπάρξει δήθεν μονοπώλιο.

Γιατί ούτε μονοπώλιο είναι υποχρεωτικό να υπάρξει, όπως και δεν υπάρχει μονοπώλιο στα τηλεοπτικά δικαιώματα των τραπεζών, ούτε είναι αυτός ο λόγος της αντίρρησης των ΣΥΡΙΖαίων και του Νίκου Παππά που είναι εκ των εμπνευστών αυτής της πολιτικής.

Ο λόγος είναι ότι επειδή δεν μπορούν να κάνουν πολιτική οι ΣΥΡΙΖαίοι (και πώς να κάνουν όταν βλέπουν την ΝΔ να βαδίζει στα… δικά τους μνημονιακά βήματα), απλώς θέλουν να έχουν έναν εχθρό, έναν «μπαμπούλα» για να δικαιολογούν την αποτυχία τους. «Δεν είμαστε εμείς ανίκανοι να κάνουμε αριστερή πολιτική, είναι που μας υπονομεύουν διαρκώς τα συμφέροντα», μοιάζει να είναι η μόνιμη επωδός τους.

Και στο πλαίσιο φτάνουν σε πολιτικές απιθανότητες.

Όπως η τρομερή πρόταση του Νίκου Παππά, που την επανέλαβε στη Βουλή, να πάρει τη Forthnet η ΕΡΤ! Δηλαδή, μια εταιρεία του δημοσίου, όπως είναι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που χρηματοδοτείται από τους φορολογουμένους μέσω του ειδικού τέλους, να σπαταλήσει το αποθεματικό της, δηλαδή τα χρήματα των φορολογουμένων, για να αγοράσει μια ιδιωτική επιχείρηση. Και μάλιστα να την αγοράσει ακόμη πιο ακριβά, δηλαδή να σπαταληθούν ακόμη περισσότερα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων για να χάσουν ακόμη λιγότερα οι τράπεζες.

Αυτή είναι η αντίληψη του Νίκου Παππά για το «δημόσιο συμφέρον»: τα χρήματα των φορολογουμένων να στηρίζουν τις τράπεζες.

Για να ολοκληρώσουν έτσι οι ΣΥΡΙΖαίοι την επιχείρηση διάλυσης της ΕΡΤ που είχαν ξεκινήσει με την τρομερή απόφασή τους να επιδοτεί η ΕΡΤ Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, πληρώνοντάς τους τηλεοπτικά δικαιώματα πολύ πιο ακριβά από όσο άξιζαν ως τηλεοπτική προϊόν.

Να το συζητήσουμε λοιπόν. Και κυρίως να ρωτήσουμε κάτι τον ίδιο τον κύριο Παππα που αν δεν κάνουμε λάθος μέχρι τον Ιούλη δεν ήταν απλά Υπουργός, αλλά το Νο 2 της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επί των ημερών του η ΕΡΤ ήταν έτοιμη να μεγαλώσει τον «ποδοσφαιρικό της στόλο» κάνοντας στο παρα-ένα των εκλογών γνωστές τις συμφωνίες με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ. Οι Δικέφαλοι θα στοίχιζαν στο ελληνικό δημόσιο από 31,5 εκατ ευρώ έκαστος για τρία χρόνια. Στη σούμα: Ακριβώς 63εκατ ευρώ. Με τις συμφωνίες που έτρεχαν ήδη από το καλοκαίρι του ΄18 και βέβαια με την «κηδεμονία» της Σούπερ Λιγκ 2 το ποδόσφαιρο θα στοίχιζε μέσω ΕΡΤ στον Έλληνα φορολογούμενο πάνω από 100 εκατ ευρώ. Το καλοκαίρι η Forthnet είχε τα ίδια προβλήματα. Γιατί λοιπόν τότε δεν έδινε ως Υπουργός τα χρήματα μέσω ΕΡΤ ώστε να εξαγοράσει το Κράτος τη Nova. Αν στοιχίζει 40-45 εκατ ευρώ μάλιστα θα ήταν τα… δύο-τρίτα από αυτά που θα μας στοίχιζαν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

Θα εξασφάλιζε λοιπόν ένα ανόθευτο πρωτάθλημα για πάντα. Ούτε επιτροπές ανταγωνισμού, ούτε κάποιο άλλο εμπόδιο. Γιατί με κέρδος εκατ ευρώ δεν κρατικοποιήσαμε τη NOVA κύριε Παππά; Θα σώζαμε την εταιρία, εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Θα προέκυπτε ένα νέο περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα σε μια εποχή που έχουμε ξεπουλήσει και τα πόμολα από τις πόρτες. Γιατί όταν γίνατε Υπουργός δεν θέσατε θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού για τον ΟΠΑΠ με μέτοχο τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον ΟΠΑΠ που ήταν χορηγός σχεδόν σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Ήσασταν Υπουργός άλλης χώρας τότε;

Για να μην το χάσουμε όμως: Αυτό το μοντέλο θέλει τώρα ο Παππάς να εφαρμόσει ακόμη περισσότερο.

Δείχνοντας πόσο μακριά είναι από οποιαδήποτε εκδοχή αριστερής πολιτικής αλλά και αποδεικνύοντας που μπορεί να φτάσει η υποκατάσταση της ιδεολογίας από έναν κυνικό καιροσκοπισμό.

Και για το πόσο πρόχειρες και στο πόδι είναι οι προτάσεις… καταστροφής της ΕΡΤ που εκ των υστέρων ανακαλύπτει ο Νίκος Παππάς (γιατί όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να αγοράσει η ΕΡΤ την Forthnet, αυτό προέκυψε ουσιαστικά τώρα), δείτε το σχετικό βίντεο από τη συζήτηση της σχετικής ερώτησης που υπέγραψαν περισσότεροι από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάτι τελευταίο: Για την ανησυχία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα πολλά ΜΜΕ που αποκτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ήταν εδώ στα μέρη μας, οι συγκεκριμένοι όταν επί των ημερών τους ο Ιβάν Σαββίδης προσπάθησε να πάρει τον ΔΟΛ (που κατέληξε στον Βαγγέλη Μαρινάκη) και τελικά πήρε τον Πήγασο; Όταν μπήκε στο «Mega». Όταν διαπιστωμένα υπάρχουν μια σειρά από ΜΜΕ που του ανήκουν αλλά δεν φαίνονται στα χαρτιά. Όταν πήρε το OPEN TV. Ο Ιβάν Σαββίδης που ο δικός του ΠΑΟΚ το 2017 έσπασε την «κεντρική διαχείριση» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, για να μην ξεχνιόμαστε. Εκεί την ευαισθησία τους που ακριβώς την είχαν… κρυμμένη;

Keywords
Τυχαία Θέματα