Βρετανίδα τενίστρια: «Εψαξα για δουλειά σε σούπερ μάρκετ μετά το lockout»

18:17 4/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Η αναβολή των τουρνουά, λόγω του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους τενίστες και τις τενίστριες.

Οι κορυφαίοι έχουν χρήματα για να μπορέσουν να ξεπεράσουν το διάστημα που θα παραμείνουν σε αγωνιστική απραξία, ωστόσο, όσοι βρίσκονται πιο χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της Βρετανίδας τενίστριας, Ναόμι Μπράντι, η οποία τόνισε ότι μετά την ανακοίνωση του lockout έψαξε για δουλειά σε σούπερ μάρκετ!

«Το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και κερδίζουμε τα χρήματά μας (με τους αγώνες). Αν δεν είμαστε

σε θέση να κάνουμε νίκες, δεν πληρωνόμαστε, είναι τόσο απλό. Έψαχνα για δουλειά σε σούπερ μάρκετ, ειδικά στην αρχή όταν όλα έψαχναν για υπαλλήλους», εξομολογήθηκε ο Ναόμι Μπρόντι και πρόσθεσε: «Ξέρω πολλούς παίκτες σε χαμηλότερες θέσεις στην κατάταξη που δεν κερδίζουν πολλά λεφτά από το tour, δεν έχουν χρήματα στην άκρη και προσπαθούν να βρουν κάποια οικονομική βοήθεια ή ανακούφιση». Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βρετανίδα βρίσκεται στο Νο. 499 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ φέτος κέρδισε 54.402 δολάρια από τα τουρνουά που αγωνίστηκε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν.

Η WTA παρά τα σοβαρά προβλήματα νίπτει τας χείρας της, με τον εκπρόσωπό της να τονίζει ότι οι τενίστριες δεν είναι υπάλληλοι, αλλά ελεύθεροι επαγγελματίας. «Ελπίζουμε να υπήρχε τρόπος για όλους, ειδικά εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, να μπορούσαν να αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο, αλλά οι ανάγκες της WTA είναι μεγάλες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνουμε.

Οι τενίστριες θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι υπάλληλοι της WTA. Επομένως, οι απολαβές εξαρτώνται από τα τουρνουά και όταν δεν υπάρχουν τουρνουά υπάρχει παύση στην κύρια πηγή των εσόδων τους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρατείνουμε τη σεζόν μέχρι το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες να κερδίσουν χρήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα