Αγωνία για τους Έλληνες «πολιορκημένους» του Σουδάν – Θα τους σώσουν με αεροσκάφος, φρεγάτα και αλεξιπτωτιστές

Έκτη ημέρα αγωνίας για τους Έλληνες του Σουδάν, που περιμένουν με αγωνία μία συμφωνία ανάμεσα στον στρατό και την παραστρατιωτική ομάδα που βρίσκονται σε εμφύλιο.Οι δύο αποτυχημένες συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στο Σουδάν έχουν πτοήσει το ηθικό των εγκλωβισμένων Ελλήνων, οι οποίοι προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να…

Σχεδόν 300 νεκροί από τις μάχες και τα πυρά

Ώρα με την ώρα ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, με τον ΠΟΥ να κάνει λόγο για 296 νεκρούς και 3.00 τραυματίες.

Δυστυχώς, ο αριθμός των

νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, πτώματα παραμένουν στους δρόμου, με την περισυλλογή τους να κρίνεται πολύ επικίνδυνη.

Ανάμεσα στους νεκρούς υπολογίζονται και 174 άμαχοι πολίτες.

Καμία εκεχειρία

Αμέσως μετά την κήρυξη της δεύτερης εκεχειρείας που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σύμφωνα με το Al Jazeera, ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά.

Από τις εκρήξεις πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα, με τους κατοίκους να ζουν επί 6 ημέρες χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα και απαραίτητα είδη ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγωνία, Έλληνες, Σουδάν –,agonia, ellines, soudan –