Άκης Σκέρτσος: Δούλεμα

Τον πληθωρισμό τον παράγουν οι «παγκόσμιες ανατιμήσεις», λέει ο Άκης Σκέρτσος, αλλά η κυβέρνηση δεν μασάει και δείχνει «αλληλεγγύη».

Η ιδέα του κυβερνητικού επιτελείου για εβδομαδιαίες αναρτήσεις παρουσίασης του «κυβερνητικού έργου» από τον Πρωθυπουργό, προσωπικά, υποκρύπτει έναν υπολογισμό: τα στέλνουμε που τα στέλνουμε, ως nonpapers, στα δικά μας ΜΜΕ, δεν τα κάνουμε και σούμα κάθε Κυριακή, με την υπογραφή του Μητσοτάκη - να έχουν και επισημότητα;

Έτσι τις καθημερινές παρακολουθεί τοπικές εφημερίδες της επαρχίας

- αυτό τουλάχιστον δήλωσε για το συμπαθές εφημεριδάκι των Σερρών «Τα Χωριάτικα», από την υπεύθυνη του όποιου… ζήτησε να του πάρει συνέντευξη, ενώ το κανονικό είναι το αντίθετο - και την Κυριακή εμφανίζεται ως κεντρικός προπαγανδιστής της κυβέρνησής του. Τόσα λεφτά στις «λίστες», και αντί να σκεφτεί τι θα κάνει με τη Σακελλαροπούλου κάθεται και εξηγεί στον καθένα.

Πάντως η τελευταία ανάρτηση του 2024 ήθελε δουλειά. Εντόπισαν, λέει, δια της τεχνολογίας, τις «λέξεις που εμφανίζονται συχνότερα στις ανασκοπήσεις»: υγεία, εργασία, παιδεία, οικονομία, νέοι, δικαιοσύνη. Δηλαδή αναζητούσαν αυτά που έγραφαν οι ίδιοι. Ο Πρωθυπουργός τις παρουσίασε ως «λέξεις που αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητές μας». Με το σύνθημα «λέξεις να γίνονται πράξεις»!

Για όσους δεν το βλέπουν, ανέλαβε να το εξηγήσει ο Άκης Σκέρτσος - με άρθρο του σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος. Χάρη στη συνήθη ευθυκρισία του, μαθαίνουμε ένα σωρό πράγματα.

Πχ τον πληθωρισμό τον παράγουν οι «παγκόσμιες ανατιμήσεις» - μακριά από εμάς. Αλλά η κυβέρνηση δεν μασάει και δείχνει «αλληλεγγύη»: «στις οικογένειες, τους νέους και τους πιο ευάλωτους που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό κόστος διαβίωσης».

Ευτυχώς που υπάρχει η «συλλογική μας οικονομική πρόοδος», την οποία «πιστοποίησαν με τις δημοσιεύσεις και τις εκθέσεις τους μια σειρά από έγκυρες διεθνείς εκδόσεις και έγκριτοι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί λίγο πριν εκπνεύσει το 2024». Αν ως εκδόσεις εννοεί τον Economist - το έχουμε πιάσει από καιρό το υπονοούμενο. Αλλά για τους «οργανισμούς» τα μπερδεύει: στις αξιολογήσεις τους κατατάσσουν την Ελλάδα όλο και χαμηλότερα, σε ό,τι αφορά τη ζωή των Ελλήνων.

Το καλύτερο στο - κακογραμμένο - άρθρο Σκέρτσου, είναι οι προβλέψεις του για το 2025: «Εξασφαλίζεται μεγαλύτερο μερίδιο από την ανάπτυξη για όλες και όλους» και «θα υπάρξουν νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις». Ότι η αγοραστική τους αξία μειώνεται είναι λεπτομέρεια.

Αποφαίνεται ότι έτσι κι αλλάξει ο χρόνος, η χώρα γίνεται «αυτάρκης και αυτόνομη παραγωγικά…», «εργάζεται, δημιουργεί, παράγει και εξάγει τα δικά της προϊόντα», «μειώνει τις ανισότητες», «διευκολύνει τις ζωές των εργαζόμενων με υπηρεσίες ποιότητας και αξιοπρέπειας στην υγεία, τη δημόσια εκπαίδευση και τις μεταφορές» - του δημόσιου τομέα εννοεί.

Ο πολίτης απλώς θα κάάάάθεται, που έλεγε ο Μίμης Φωτόπουλος. Θα μπορεί «να επιλέγει να μείνει στον τόπο όπου γεννήθηκε και να προκόψει αντί να ξενιτεύεται». «Θα μπορούν, επιτέλους, οι νεότερες γενιές να ζήσουν ξανά καλύτερα από τις προηγούμενες» και θα «ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι». Με λίγα λόγια, ο υπουργός βλέπει μπροστά του: «μια Ελλάδα με όλους, για όλους».

Επειδή τίποτε από όσα λέει δεν συμβαίνει, βλέπουν μια άλλη Ελλάδα από αυτή που ζουν οι υπόλοιποι, έχουν υπόψη τους το πρόγραμμα άλλου κόμματος, ή απλώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Και να θέλει κάποιος να αγιάσει, χρονιάρες μέρες, δεν τον αφήνουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα