Αλλάζει πάλι ο καιρός, τι λένε Σάκης Αρναούτογλου και ΕΜΥ

Αλλάζει πάλι ο καιρός τις επόμενες μέρες όπως αναφέρουν τόσο ο Σάκης Αρναούτογλου, όσο και η ΕΜΥ.

Αλλάζει πάλι ο καιρός τις επόμενες μέρες όπως αναφέρουν τόσο ο Σάκης Αρναούτογλου, όσο και η ΕΜΥ. Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψουν οι βροχές και οι καταιγίδες στη

χώρα μας. Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου χρειάζεται προσοχή καθώς ακόμα και μπόρες μικρής διάρκειας μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα δυτικά και τα Επτάνησα θα έχει συννεφιά, με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες να ξεσπούν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες. Από το απόγευμα του Σαββάτου τα φαινόμενα αυτά θα αποτελέσουν παρελθόν στο νότιο Ιόνιο. Στην Κέρκυρα και την Ήπειρο η συννεφιά θα παραμείνει για όλο το Σάββατο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων.

Η Κέρκυρα και αρκετές περιοχές της Ηπείρου δεν θα «ηρεμήσουν» ούτε την Κυριακή, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ προς το βράδυ μπόρες και καταιγίδες θα ξεσπάσουν σε όλη την βορειοδυτική Ελλάδα.

Τι αναφέρει η ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΚΥΡΙΑΚΗ 17-11-2019

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18-11-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

ΤΡΙΤΗ 19-11-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης και στο δυτικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-11-2019

Στα νοτιοανατολικά αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τα απόγευμα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 21-11-2019

Στα νοτιοανατολικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα