Αμερικανός διπλωμάτης: Σε «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία ο Τραμπ δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία

Στις σχέσεις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Αμερικανός διπλωμάτης, Νίκολας Μπερνς, ο οποίο κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα

με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, ο Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να βασιστεί στις ΗΠΑ. Και αυτό, διότι σε περίπτωση ενός «θερμού επεισοδίου με την Τουρκία», ο πρόεδρος Τραμπ δεν πρόκειται να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα, κατά τον ίδιο.

​«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από Πρόεδρο Τραμπ» τόνισε ο Μπερνς, όπως ανέφερε η κα Αργύρη. Μάλιστα, ο Μπερνς εξέφρασε την άποψη ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, θα ήταν «πιο αξιόπιστοι ως συνομιλητές» σε περίπτωση ανάγκης.

Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης, κατά το οποίο η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκολας Μπερνς, από το 1997 έως το 2001 υπηρέτησε ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ από το 2001 έως το 2005 ήταν μόνιμος αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ.

{https://twitter.com/lenaargiri/status/1196559251994488832}

 

Keywords
Τυχαία Θέματα