Αναπνευστήρες: Το «όπλο» κατά του κορονοϊού

Οι αναπνευστήρες σε όλο τον κόσμο, αποτελούν την «ασπίδα» προστασίας στον κορονοϊό.

Σε όλο τον κόσμο αυξάνεται η ζήτηση για αναπνευστήρες, καθώς μπορούν να σώσουν πολλούς ανθρώπους από τον κορονοϊό. Παγκόσμια οι υγειονομικές αρχές τους ζητούν, ενώ πολλά εργοστάσια, εργαστήρια, ακόμη και εθελοντές τους κατασκευάζουν με όποιο τρόπο μπορούν. Παρόλο όμως, που μόνο το 6% των κρουσμάτων χρειάζεται νοσηλεία ή τίθεται η ζωή του σε κίνδυνο, οι αναπνευστήρες εξακολουθούν να είναι χρήσιμοι για πολλά άτομα. Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας

εξήγησαν στον Guardian την χρησιμότητα τους. «Χωρίς τον αναπνευστήρα ένα άτομο σε κρίση μπορεί να πεθάνει» εξηγούν.

Ακόμη, η καθηγήτρια Sarath Ranganathan, μέλος της Πνευμονολογικής Εταιρείας της Αυστραλίας δηλώνει ότι «η εμπειρία μας στην Ιταλία και την Ισπανία, σε συνδυασμό με μαθηματικούς υπολογισμούς, έδειξε πως χωρίς την χρήση τους πολλοί άνθρωποι που νοσούν από κορονοϊό θα ταλαιπωρηθούν παραπάνω και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους». «Χωρίς πρόσβαση σε αναπνευστήρες πολλοί ασθενείς που πιθανώς να επιβιώσουν, θα πεθάνουν αργότερα», εξηγεί καθώς δεν θα έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Πως λειτουργεί ένας αναπνευστήρας - Τι είναι

Ο αναπνευστήρας είναι ένα μηχάνημα, το οποίο παρέχει υποστήριξη στον ασθενή που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και κυρίως βοηθάει στη σωστή λειτουργία των πνευμόνων. Ειδικά αν το άτομο πάσχει από πνευμονία ή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Πριν τοποθετηθεί λοιπόν, στον ασθενή, οι νοσοκόμοι φροντίσουν να έχει χαμηλή πίεση ή τουλάχιστον να είναι σε χαλαρή κατάσταση οι μύες στο σώμα του. Τότε βάζουν στο στόμα του με κατεύθυνση τον λαιμό, τον ειδικό σωλήνα. Ο ρόλος του είναι να ρυθμίζει με ποια συχνότητα θα διοχετεύεται ο αέρας και το οξυγόνο στους πνεύμονες.

Παρόλα αυτά, το ιατρικό προσωπικό πρέπει τώρα πια, να είναι πολύ προσεκτικό για να μην μολυνθεί από τον ιό. Δεν σπανίζουν οι φορές που φοράνε ολόκληρη προστατευτική στολή, για ώρες ολόκληρες, προκειμένου να επιτελέσουν την δουλειά τους με επιτυχία.

Πότε χρειάζεται

Οι γιατροί χορηγούν τους αναπνευστήρες στους ασθενείς όταν βλέπουν μια δυσλειτουργία στην αναπνοή. Δύσπνοια ή λοίμωξη του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και χορηγείται μηχανική υποστήριξη. Επίσης, ο μέσος όρος των αναπνοών είναι 15 το λεπτό. Αν το νούμερο αυτό μειωθεί ή αυξηθεί κοντά στις 28 το λεπτό, τότε επεμβαίνουν, καθώς δεν υπάρχει σωστή λειτουργία στους πνεύμονες.

Γιατί είναι χρήσιμοι κατά της πανδημίας

Οι αναπνευστήρες δεν είναι μόνο χρήσιμοι για όταν διαγνωστεί ένα άτομο σε σοβαρή κατάσταση από τον κορονοϊό. Οι μελέτες έχουν δείξει πως αν χρησιμοποιηθούν σε ένα άτομο που εμφανίζει ήπια συμπτώματα, όχι μόνο αυξάνουν τις πιθανότητες να περάσει ήπια την νόσο, αλλά και να γιατρευτεί τελείως.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα