Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Δεν έγινε καταπάτηση ελληνικού εδάφους, τον Ιούλιο ξεκινάει η επέκταση του φράχτη»

«Ουδέποτε έγινε εισβολή ή καταπάτηση ελληνικού εδάφους. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είχαμε μία τεχνική κρίση, η οποία ήταν εισαγόμενη από ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μίλησε στο Open για την κατάσταση που επικρατεί στον ακριτικό Έβρο μετά τα νέα επεισόδια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ερωτηθείς για το τι πραγματικά συνέβη στην ελληνοτουρκική μεθόριο, απάντησε:

«Ουδέποτε έγινε

εισβολή ή καταπάτηση ελληνικού εδάφους. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είχαμε μία τεχνική κρίση, η οποία ήταν εισαγόμενη από ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, από μία εφημερίδα tabloid της Αγγλίας, η οποία ανέφερε κάτι για καταπατήσεις, για παραβίαση συνόρων κ.τ.λ.».

«Ο φράχτης προχωράει κανονικά»

 «Όλα αυτά είχαν ως στόχο να καθυστερήσουν την κατασκευή του φράχτη», σημείωσε, για να συμπληρώσει:

«Ο φράχτης προχωράει κανονικά, γίνονται όλες οι αποτυπώσεις από τους γεωλόγους και τους μηχανικούς. Μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχουμε την ολοκλήρωση της μελέτης, τα τεύχη δημοπράτησης και μέσα στον Ιούλιο ξεκινάει η κατασκευή επέκτασης του φράχτη - από τις Καστανιές όπου έχουμε ήδη ένα τμήμα 11,5 χιλιομέτρων, μέχρι τις εκβολές του δέλτα του Έβρου».

«Έρχονται και 400 αστυνομικοί, από διάφορες περιοχές της χώρας. Είπαμε στον υπουργό να δοθεί μια προτεραιότητα σε όσους κατάγονται από τον Έβρο. Θα έρθουν και 400 συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί. Είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε για την επικείμενη ενίσχυση των συνόρων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα