Άρειος Πάγος: Επανεξέταση της αποφυλάκισης του παιδεραστή από το Ρέθυμνο

Ο Άρειος Πάγος θα επανεξετάσει την υπόθεση του παιδεραστή από το Ρέθυμνο Νίκου Σειραγάκη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να επανεξεταστεί η πρόωρη αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη που είναι ο παιδεραστής προπονητής από το Ρέθυμνο. Πιο αναλυτικά όμως, ο κ. Πλιώτας ζητεί να ενημερωθεί για το βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε ο προπονητής παιδικών ομάδων μπάσκετ στο Ρέθυμνο.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου από τις φυλακές Γρεβενών, μετά από εγκλεισμό

8 ετών και πέντε μηνών. Επιπλέον, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης (σύμφωνα με το νόμο εκτιτέα είναι τα 25) για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών. Έτσι, ο Βασίλης Πλιώτας ζήτησε να διαβιβαστούν η δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορουμένου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο , σε αυτό το στάδιο, μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας, (σ.σ. η προθεσμία λήγει στις 22 Μαΐου ) ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να ασκήσει αναίρεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρειος Πάγος, Επανεξέταση, Ρέθυμνο,areios pagos, epanexetasi, rethymno