Χιονίζει στην Αθήνα: Το έστρωσε στα βόρεια προάστια – Χιόνια και στο Σύνταγμα

Χιονίζει σε όλη την Αττική. Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας για τα φορτηγά. Η εξέλιξη της κακοκαιρίας. Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας.Η κακοκαιρία Ελπίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον χιονιά να επισκέπτεται την Αττική από πολύ νωρίς το πρωί. Λίγο μετά τις 8 το πρωί χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την…

Χρειάστηκαν, μάλιστα, λίγα λεπτά για να το στρώσει στα βόρεια προάστια, με την επέλαση του χιονιά να συνεχίζεται στην πρωτεύουσα, σύμφωνα

με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, για ένα 24ωρο.

Δείτε LIVE την πορεία του χιονιά:

Πού θα το στρώσει στην Αθήνα

Τις επόμενες ώρες στην Αττική σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, η χιονόστρωση αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

Πεντέλη, Άγιος Στέφανος, Δρόσια έως 50-60 εκατοστά Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι έως 20-30 εκατοστά Πετρούπολη, Νίκαια, Θρακομακεδόνες από 15 έως 30 εκατοστά Νέα Μάκρη, Αρτέμιδα από 10 έως 20 εκατοστά Από το Σύνταγμα και νοτιότερα έως 10 εκατοστά

Έκλεισε η Αθηνών - Λαμίας για τα φορτηγά

Η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για τα βαρέα οχήματα τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα ισχύει από τον κόμβο Οινοφύτων ενώ στο ρεύμα προς Λαμία η απαγόρευση ξεκινά από την γέφυρα Καλυφτάκη.

Παράλληλα η τροχαία ζητά όλα τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξελίσσεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους

Στην Εύβοια

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου - Γλυφάδας.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου - Αγίας Σοφίας.

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής - Στροπώνων.

Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων - Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης - Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου - Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης - Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Στη Βοιωτία

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας - Επταλόφου, από την 13,500η χ/θ (διασταύρωση Σκαμνού), έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας - Επταλόφου, από την 4η έως την 16η χ/θ (όρια με Φωκίδα).

Στην Επαρχιακή Οδό Φυλής - Δερβενοχωρίων - Ερυθρών Αττικής, από την Μονή Κλειστών έως το χωριό Δάφνη.

Στην Επαρχιακή Οδό Μαγούλας - Οινόης Σχηματαρίου, από την 10η χ/θ (θέση «Καμάρι») έως την 25η χ/θ (θέση «'Αγιος Αθανάσιος»).

Στην Ευρυτανία

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου - Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Φουρνά - Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου - Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Προυσού - Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται ήδη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για να είναι η χώρα λειτουργική και να συνεχίσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Στυλιανίδης, «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία».

Επιπλέον, σε μερική επιφυλακή τέθηκε από χθες το βράδυ το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε επίσης ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης να προτιμήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους όπως την Ολυμπία και την Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ προσέθεσε ότι όσοι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, διαφορετικά η Αστυνομία ενδέχεται να μην επιτρέπει την είσοδό τους στον αυτοκινητόδρομο.

Keywords
Τυχαία Θέματα