Διχασμένοι οι ειδικοί για την επαναλειτουργία των σχολείων

Αντικρουόμενες είναι οι εισηγήσεις στην κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε η προτεραιότητα που έχει θέσει για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει πραγματικότητα.

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN υπενθύμισε ότι βασική προτεραιότητα της είναι η διεξαγωγή των πανελλαδικών

που θα αρχίσει εντός Ιουνίου. «Θα ξεκινήσουν εντός Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου», σημείωσε. «Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό συζητάμε με τους ειδικούς».

Πάντως στο Υπουργείο Παιδείας περιμένουν τις οδηγίες τις Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, έχοντας επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για τη σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ του ίδιου σταθμού η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη για το ζήτημα.

«Η κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να ανοίξει και θα ανοίξει από τις λιγότερο ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά», δήλωσε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στον αντίποδα, η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, τονίζει πως έχει διαφορετική άποψη από τον κ. καθηγητή. «Εγώ θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ανοίξουν τώρα τα σχολεία», ενώ «αν πούμε ότι θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία δεν νομίζω ότι πολλοί γονείς θα στείλουν τα παιδιά τους», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου αρχικά πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα επιστροφής μόνο των μαθητών της Γ' Λυκείου στα θρανία. Επίσης, «τα παιδιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια μπορούν να προστατευτούν, είναι μεγάλα. Το μικρό παιδάκι είναι αδύνατο να μάθει, ότι δεν πρέπει να είναι στον ίδιο χώρο με άλλα παιδάκια, να πλένει συνέχεια τα χέρια του και να κάθεται μακριά από άλλα παιδιά», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο αναμένει τις τελικές υποδείξεις των ειδικών για το ποιοι μαθητές, πότε και πώς θα επιστρέψουν στις τάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ΄Λυκείου δεν αποκλείεται να κάνει ποδαρικό στο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Μαίου, σε ένα πολύ διαφορετικό, όμως, περιβάλλον, όπου πιθανόν οι τάξεις θα σπάσουν σε μικρότερα τμήματα και σε περισσότερρες αίθουσες.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα