«Διχοτόμηση» της Ουκρανίας σε Ανατολική και Δυτική το σχέδιο του Πούτιν

Ο Πούτιν βλέποντας ότι δεν μπορεί να «καταπιεί» ολόκληρη την Ουκρανία,  προσπάθει να δημιουργήσει μοντέλο Βόρειας και Νότιας Κορέας στην Ουκρανία.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο, μιμούμενος τον μεταπολεμικό διχασμό μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, δήλωσε ο αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας. Σε σχόλια που εγείρουν…

Από την πλευρά του και ο Ολεκίτσι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ζελένσκι, επανέλαβε την ανάλυση του επικεφαλής των πληροφοριών. «Μέσα σε μια-δυο 2 εβδομάδες, η Ρωσία

θα αποσύρει στρατεύματα από τις περιοχές Κίεβο και Χάρκοβο και θα τα στείλει στο Ντονμπάς», ανέφερε.

«Συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν τις μεγάλες πόλεις, θα ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της «ειδικής επιχείρησης» και την έναρξη της δεύτερης, την «απελευθέρωση του Ντονμπάς».

Και συνέχισε: «Τώρα έχουν τρία καθήκοντα: να περικυκλώσουν τα στρατεύματά μας στο Ντονμπάς, να καταλάβουν πλήρως τη Μαριούπολη και το νότο. Αν χάσουν τη Χερσώνα, ολόκληρη η κατοχή τους στη Μαριούπολη θα καταρρεύσει. Και αυτό είναι όλο. Δεν θα υπάρξει κατάληψη του Κιέβου, του Χάρκοβου ή της Οδησσού».

Στο Χάρκοβο, οι αρχές ανέφεραν 44 επιθέσεις πυροβολικού και 140 επιθέσεις με ρουκέτες σε μία μόνο ημέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρηνικής ερευνητικής εγκατάστασης.

Πηγή χάρτη: Skynews

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους οι πυραυλικές επιθέσεις του Σαββάτου στο Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας κοντά στα πολωνικά σύνορα, ήταν ένα μήνυμα ρωσικής περιφρόνησης για τον Μπάιντεν, ο οποίος μιλούσε στη γειτονική Πολωνία, και επίσης μια απόπειρα να πληγούν τα ουκρανικά καύσιμα και στρατιωτικές προμήθειες υλικού.

Οι δύο στόχοι των επιθέσεων ήταν μια αποθήκη καυσίμων και ένα εργοστάσιο που χρησιμοποιείται για την επισκευή δεξαμενών, αντιαεροπορικών συστημάτων και σταθμών ραντάρ. Και οι δύο ήταν κοντά σε πολυκατοικίες και μόλις δυο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ένας μάρτυρας, ο Ντμίτρι Λεόνοφ, 36 ετών, εργάτης πληροφορικής, ανέφερε ότι το έδαφος ταρακουνήθηκε και άνθρωποι ρίχτηκαν στο έδαφος από τη δύναμη των εκρήξεων στο εργοστάσιο δεξαμενών. Τα παράθυρα ενός τοπικού σχολείου λέγεται ότι έσπασαν από το σώμα.

Η επικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Λβιβ, Κριστίνα Αντρεβιεβά, δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων τελικά σβήστηκε μετά από 13 ώρες στις 6.49 π.μ. την Κυριακή.

Χαραμάδα ελπίδας: Τριήμερες συνομιλίες από αύριο Ρώσων και Ουκρανών στην Τουρκία

Μία μικρή χαραμάδα ελπίδας άνοιξε σήμερα για κάποια συμφωνία μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών καθώς οι αντιπροσωπίες τους θα συναντηθούν από αύριο Δευτέρα στην Τουρκία για ένα νέο γύρο πρόσωπο με πρόσωπο διαπραγματεύσεων.

Τρία στοιχειά δείχνουν ότι αναβαθμίζονται οι συνομιλίες. Πρώτον θα είναι δια ζώσης, δεύτερο θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και τρίτον θα γίνουν στην Τουρκία.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης «Υπηρέτης του Λαού», μέλος της αντιπροσωπείας Ντέιβιντ Αραχαμίγια στο Facebook.

{https://www.facebook.com/david.braun.50951/posts/10209431087651566}

«Σήμερα, στον επόμενο γύρο συνομιλιών σε βίντεο, αποφασίστηκε να γίνει ο επόμενος δια ζώσης γύρος από τις δύο αντιπροσωπείες στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου», είπε.

Ο Αραχαμίγια διευκρίνισε ότι άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία περιέγραψε τις προηγούμενες συνομιλίες με τη Ρωσία, που ξεκίνησαν μετά την εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο μήνα, ως «πολύ δύσκολες».

{https://twitter.com/IuliiaMendel/status/1508101237752872963}

Το χρονικό των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Τέσσερις μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεκίνησε ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν γύρω στο μεσημέρι και, σύμφωνα με το Κίεβο, ο στόχος της Ουκρανίας ήταν η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία. Ωστόσο, δεν υπήρξε αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων έγινε στις 3 Μαρτίου αν και δεν υπήρξε ούτε τότε κάποιο αποτέλεσμα και ακολούθησε, στις 7 Μαρτίου, ένας τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων ο οποίος ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου τρεις ώρες, με «μικρές θετικές εξελίξεις» ενώ μια εβδομάδα μετά, έγινε ο τέταρτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, και λίγες ώρες αργότερα η ουκρανική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε ότι έγινε παύση λόγω τεχνικών θεμάτων, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σήμερα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας πέμπτος γύρος.

{https://twitter.com/Podolyak_M/status/1500891711450583041}

Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό σε τι ακριβώς θέματα θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις. Σήμερα, σε ένα βιντεομήνυμα που καταγράφηκε για μια εκπομπή, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη της Ουκρανίας, την οποία πρόβαλε το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVP, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίνιρ Ζελένσκι επανέλαβε πως αξιώνει την εφαρμογή μιας «κατάπαυσης του πυρός» και την «πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων» από την ουκρανική επικράτεια.

Οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Στο μεταξύ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε πως συμφωνήθηκε να ανοίξουν σήμερα δύο ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ενώ πρόσθεσε πως οι άμαχοι της Μαριούπουλης μπορούν να εκκενώσουν την πόλη με ιδιωτικά οχήματα.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξει «συλλογική ενοχή» αν δεν γίνει κάτι για να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Μαριούπολη, την πόλη αυτή της Ουκρανίας την οποία έχουν περικυκλώσει οι ρωσικές δυνάμεις.

Στο Κίεβο τα πράγματα σήμερα ήταν ήρεμα και ο κόσμος προσπαθούσε να επιστρέψει στην κανονικότητα. Αντίθετη εικόνα επικρατούσε στην Στονγιάνκα, κοντά στο Ίρπιν, όπου τα κτήρια είναι κατεστραμμένα, οι δρόμοι βομβαρδισμένοι και μια υπόκωφη ηρεμία επικρατεί στην ουκρανική πόλη όπου τις προηγούμενες ημέρες ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν τους περαστικούς.

Στον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών έχουν περάσει αρκετές περιοχές στο Ντονέτσκ, με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti να μεταδίδει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα