Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο. 

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

Τα ισόβια πάντως θεωρούνται δεδομένα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η δολοφονία τελέστηκε από πρόθεση.

Στο άκουσμα της ενοχής των δύο νεαρών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ και η εισαγγελέας κατά την είσοδό της χειροκροτήθηκε. 

Υπενθυμίζεται,

ότι η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, που συγκλόνισε και δίχασε, ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, λέγοντας πως θα βίαζαν την Ελένη ακόμα και νεκρή.

«Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό, που ούτε άντρας δεν το κάνει».

Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας δεν άφησε καμία αμφιβολία για όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Νοεμβρίου 2018 στο εξοχικό σπίτι του ροδίτη κατηγορούμενου στην περιοχή της Λίνδου.

Απο νωρίς το πρωί, έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια της Ελένης. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς της, που «λύγισαν» αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. 

Φωτογραφίες: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα