Δημήτρης Ήμελλος: Οι τελευταίοι μεγάλοι ρόλοι σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση

Με τον Νταντή, τον Φραγκιαδάκη και τον Πορφύρη Πέτροβιτς αποχαιρέτησε το κοινό του ο Δημήτρης Ήμελλος.

Βαριά η είδηση πως ο Δημήτρης Ήμελλος πέθανε από καρκίνο στα 57 του χρόνια. Η δική του μάχη δώθηκε παράλληλα με ρόλους, παραστάσεις και γυρίσματα. Ένας γνήσιος θεατράνθρωπος, ταγμένος στην τέχνη του που άφησε το στίγμα του ακόμη κι αν είχε στα χέρια του δύο αράδες.

Ο Δημήτρης Ήμελλος γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 12 Ιουνίου 1967 με καταγωγή από τη Νάξο

και από τους δυο του γονείς. Από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο. Στην οικογένεια ήταν 4 παιδιά, δυο αγόρια και δυο κορίτσια. Ενώ έχει ένα γιο τον Φοίβο με τον οποίο είχαν μερικά κοινά πλάνα στον Σασμό. Ο Φοίβος Ήμελλος είχε ένα πέρασμα σε ένα επεισόδιο της σειράς Σασμός, ενώ εργαζόταν πίσω από τις κάμερες στη σκηνοθετική ομάδα.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών κι εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ακολούθησε η Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Παράλληλα σπούδασε στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας , στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς. Μια κορυφαία σχολή στο είδος.

Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.

Από το 2001 εως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος[6].

Το 2001 ήταν ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Αθηνόραμα με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για το έργο του Μπουλγκάκοφ «Μολιέρος».

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στη σειρά του ALPHA «Το 10» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002), Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ' τα κόκκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).

Στην ιδιωτική τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Το 10, Καρυωτάκης, Με λένε Βαγγέλη, Ου Φονεύσεις, Συγνώμη, Η ζωή εν τάφω, Σασμός, Άγιος Παΐσιος- Από τα Φάρασα στον Ουρανό.

Στη συνέντευξη που έδωσε στους Πρωταγωνιστές πριν από 6 μήνες μιλά για την ταύτισή του με τον Φραγκιαδάκη μετά από 3 χρόνια γυρισμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Οι τελευταίοι ρόλοι του Δημήτρη Ήμελλου:

Αν και η παρουσία του στο θέατρο ήταν αδιάκοπη, ο Δημήτρης Ήμελλος αγαπήθηκε πολύ για τον ρόλο του αστυνομικού Αντώνη Φραγκιαδάκη στη σειρά Σασμός. Συμμετείχε και στις τρεις σεζόν της δημοφιλούς σειράς κι έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του κοινού για τον καλό κι ακέραιο χαρακτήρα του ρόλου του. Αυτή ήταν και η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά.

Μέχρι πρότεινος το όνομά του βρισκόταν στη διανομή των ρόλων της παράστασης «Ματαρόα στον ορίζοντα» στην Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ενώ την περασμένη θεατρική σεζόν βρισκόταν στο θέατρο σε διπλή διανομή με τον Κώστα Φιλίππογλου στον ρόλο του αστυνομικού ανακριτή Πορφύρη Πετρόβιτς στην παράσταση «Εγκλημα και τιμωρία» στο θέατρο Πορεία. Στον κινηματογράφο ο τελευταίος του ρόλος ήταν αυτός του Νταντή στη Φόνισσα της Εύας Νάθενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα