Δημοσκόπηση Pulse - ΣΚΑΪ: Αυτοδυναμία τέλος, στο 3,5% έπεσε το προβάδισμα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Κλείνει η ψαλίδα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Pulse. Στο 3,5% περιορίζεται η «ψαλίδα» της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση
του ΣΚΑΪ από την εταιρεία Pulse που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 16/3. Σε αυτή η κυβέρνηση έχει…

Υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν θα πάνε να ψηφίσουν, σε ποσοστό 91% οι πολίτες δηλώνουν «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», με ένα 5% να απαντά «σίγουρα όχι» και «μάλλον όχι», και το υπόλοιπο 4% δεν απαντά.

Στο «σίγουρα ναι» είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις ηλικίες 60 ετών και άνω, όπου φτάνει το 88%, ποσοστό που μειώνεται όσο μικραίνει η ηλικία και φτάνει το 62% στις ηλικίες 17-29 ετών.

Ακόμα, αποφασισμένοι να πάνε να ψηφίσουν είναι σε συντριπτικό ποσοστό οι ψηφοφόροι που προτίθενται να ψηφίσουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο που δείχνει και τη μεγάλη συσπείρωση που καταγράφουν τα δύο κόμματα.

Σε ποσοστό 90% τόσο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. όσο και εκείνοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι σίγουρα θα πάνε στην κάλπη, ενώ ένα επιπλέον 8% από κάθε κόμμα δηλώνει ότι μάλλον ναι, θα ψηφίσει. Το ποσοστό μειώνεται στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων το 76% λέει ότι σίγουρα θα φτάσει στην κάλπη και ένα 20% απαντά πως μάλλον ναι, θα ψηφίσει.

Ακόμη χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στην «γκρίζα ζώνη», όπου συγκεντρώνονται οι αναποφάσιστοι και όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό, άκυρο ή θα απέχουν. Εδώ μόλις το 47% δηλώνει ότι σίγουρα θα φτάσει μέχρι την κάλπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse - ΣΚΑΙ, Αυτοδυναμία, ΣΥΡΙΖΑ,dimoskopisi Pulse - skai, aftodynamia, syriza