Δύσκολη η φωτιά στην Εύβοια: Καίει για 2η μέρα - Εκκενώνονται Κριεζά και Πετριές

Ο εφιάλτης της φωτιάς επέστρεψε στην Εύβοια για ακόμη ένα καλοκαίρι. Μάχη για δεύτερη μέρα με τις φλόγες. Συνεχή τα μηνύματα 112 για εκκενώσεις.Στις φλόγες βρίσκεται για ακόμη ένα καλοκαίρι η Εύβοια. Το μεσημέρι της Δευτέρας οι κάτοικοι των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια είδαν μία νέα δασική φωτιά να ξεσπά και να απειλεί…

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και συγκεκριμένα 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα.

Σημειώνεται ότι από αέρος επιχείρησαν 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους. Στο σημείο έχει μεταβεί και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα». Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες».

{https://www.facebook.com/evima.gr/videos/7795508507170166}

«Έφτασε η φωτιά μέχρι την αποξηραμένη λίμνη και τα χωράφια στο πρώτο μέτωπο, απεκόπη εκεί και μετά βλέπετε ένα δεύτερο κύμα. Ό,τι έχει απομείνει δουλεύεται και θα δουλευτεί όλο το βράδυ», σημείωσε δηλώνοντας «ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Εύβοια

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15.17 σε δασική έκταση ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αγροτοδασική έκταση, κι έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Γι' αυτό το λόγο, χρειάστηκε να εκδοθούν 5 μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς, Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές. Σημειώνεται ότι Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα δάχτυλα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υδροφόρο όχημα υπέστη μικρές υλικές φθορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα