Εγρήγορση και επιφυλακή σε Αιγαίο και Έβρο μετά την κλιμάκωση από την Άγκυρα

Η Αθήνα εκτιμά ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό.Σε μέγιστη εγρήγορση είναι η Αθήνα μετά την κατακόρυφη κλιμάκωση της έντασης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε Αιγαίο και Έβρο. Ο…

Αύξηση μεταναστευτικών ροών

Σε

ό,τι αφορά την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που καταγράφει τάση περαιτέρω κλιμάκωσης τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα, με εντατικοποίηση των περιπολιών από γη και θάλασσα.

Πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μάλιστα, μιλούν για αύξηση ακόμα και 20% τις τελευταίες εβδομάδες, σε σύγκριση με το ανάλογο περσινό διάστημα, στον Έβρο και παράλληλη, σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, ιδιαίτερα στην περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, τις τελευταίες ώρες έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε περιστατικά με σκάφη που μετέφεραν μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, γεγονός που δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη γενικότερη προκλητική τακτική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τελικός προορισμός των σκαφών που μετέφεραν μετανάστες, ήταν τα ιταλικά παράλια. Συνολικά στις λέμβους και στα πλοιάρια που εντοπίστηκαν, επέβαιναν τουλάχιστον 590 άτομα.

ΣΥΡΙΖΑ : Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν - Αναμένουμε αντίδραση συμμάχων και όχι ίσες αποστάσεις

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για διακοπή του διαλόγου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτες και καταδικαστέες, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: Αναμένουμε την αντίδραση των συμμάχων και εταίρων μας που δεν μπορεί για μια ακόμη φορά να βασίζεται σε ίσες αποστάσεις και λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εγρήγορση, Αιγαίο, Έβρο, Άγκυρα,egrigorsi, aigaio, evro, agkyra