Ελβετία – Ισπανία 1-1: Η ώρα της... παράτασης

Ελβετία και Ισπανία ήρθαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι έτσι οδηγούνται στην παράταση όπου θα… λύσουν τις διαφορές τους.Μετά από 90 λεπτά αγώνα, η αναμέτρηση της Ελβετίας κόντρα στην Ισπανία έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1 και οι δύο ομάδες πάνε στην παράταση. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν…

Οι Ίβηρες όμως δεν επαναπαύθηκαν και συνέχιζαν να πιέζουν, φτάνοντας κοντά στο 2-0 με την εκτέλεση φάουλ του Κόκε στο 16’ αλλά και με την κεφαλιά του Αθπιλικουέτα στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης.

Σημειώνεται ότι στο 23’ ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή, καθώς

ο Μπριλ Εμπολό τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση μπάλας με τον Παου Τόρες, όμως ο τραυματισμός του έφερε τον Ρουμπέν Βάργκας στο παιχνίδι.

Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια επικίνδυνη ευκαιρία, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι χαμηλός και το σύνολο του Λούις Ενρίκε να κρατάνε την μπάλα στα πόδια τους για το μεγαλύτερο μέρος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν προσπάθειες για γκολ κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή, ενώ ο Ζακάρια απείλησε με κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μερικά εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σιμόν.

Οι Ελβετοί δεν παραιτήθηκαν και έφτασαν στην ισοφάριση με το γκολ που σημείωσε ο αρχηγός, Τζερντάν Σακίρι, στο 68’μετά από λάθος της άμυνας των Ισπανών η οποία τους «έδωσε» την ευκαιρία να σκοράρουν.

Όλα ξεκίνησαν από το λάθος του Λαπόρτ με τον Πάου Τόρες, καθώς η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του Φρόιλερ ο οποίος είδε την κίνηση του Σακίρι στα αριστερά του κι εκείνος στην συνέχεια πλάσαρε σε κενή εστία.

Δέκα λεπτά αργότερα όμως, το τάκλιν του Φρόιλερ στον Μορένο ήταν επικίνδυνο με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να δώσει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ελβετό αμυντικό, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει τοπ νικητήριο γκολ με αποτέλεσμα να πάνε στην παράταση, όπου και θα… λύσουν τις διαφορές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα