Επίδομα 534 ευρώ: Αγωνία για ελεύθερους επιχειρηματίες και ατομικές επιχειρήσεις

Μετέωροι παραμένουν ελεύθεροι επιχειρηματίες και ατομικές επιχειρήσεις, την ώρα που η πληρωμή για το για το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο γινόταν και τελείωνε την Παρασκευή. 

Η καταβολή των χρημάτων για το επίδομα 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο πραγματοποιούταν και ολοκληρωνόταν χθες, ωστόσο, ελεύθεροι επιχειρηματίες και ατομικές επιχειρήσεις παραμένουν στον… αέρα.

Στην αρχή είχε γίνει γνωστό πως από πλευράς κυβερνήσεως πως το ποσό θα ελάμβαναν και τον μήνα Μάη όλοι όσοι πήραν 800 στην πρώτη φάση του lockdown.

Το

εν λόγω μέτρο είχε αναφερθεί, δε, από επίσημα χείλη, ως ένα από τα προβλεπόμενα για την ενίσχυση των πληγέντων από την πανδημία.

Έτσι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με μέχρι και 20 εργαζόμενους πίστευαν ότι εντάσσονται στο εν λόγω πλαίσιο και ότι δικαιούνται και αυτοί το επίδομα των 534 ευρώ που καταβάλλεται για τον Μάιο.

Ωστόσο, όσες σχετικές αποφάσεις εκδόθηκαν έκτοτε, αφορούσαν μόνο στους εργαζομένους σε αναστολή και όχι σ’ ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δεν έχουν δει το επίδομα 800 ευρώ. Αυτήν την ώρα, «τρέχει» η διαδικασία των διασταυρώσεων και των ελέγχων με τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των φορέων που καταβάλλουν αποζημιώσεις για να πιστωθούν στην συνέχεια στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Η πληρωμή θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουνίου πληρώθηκαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ 48.691 δικαιούχοι των ειδικών κατηγοριών.

Πρόκειται για καλλιτέχνες, δημιουργούς και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπάγονται σε έναν από τους κωδικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, απασχολήθηκαν σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις- εργοδότες και έχουν ασφαλιστική ικανότητα σε ισχύ, ξεναγούς, τουριστικούς συνοδούς, φορτοεκφορτωτές, αθλητές, μισθωτούς του τουρισμού με επίδομα ανεργίας που έληξε τον Δεκέμβριο του 2019, οικοδόμους κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα