Επίδομα 800 ευρώ: Η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ ανοίγει έως την Τρίτη

Μέχρι την Τρίτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων για την χορήγηση των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις έως 5 εργαζόμενους, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης &Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων

για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 5 εργαζόμενους, θα ανοίξει ως την Τρίτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε πως τα στοιχεία για τις μεταχρονολογημένες επιταγές είναι πάρα πολύ καλά, καθώς κανονικά στην ώρα τους πληρώθηκαν το 87% των επιταγών χωρίς να γίνει χρήση του δικαιώματος προστασίας από τους εκδότες τους.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το γεγονός αυτό είναι δείγμα υγείας της ελληνικής οικονομίας.

Ουσιαστικά, η εν λόγω πλατφόρμα είναι μια εφαρμογή μέσα στο myBusinessSupport, στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα γίνεται η αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ από ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις με έως πέντε άτομα προσωπικό.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για τον Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ, εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης.

Προϋπόθεση για τους υπόλοιπους επαγγελματίες-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι να απασχολούν έως πέντε άτομα προσωπικό, ενώ δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Αντίστοιχα, σε μια ομόρρυθμη εταιρεία ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την καταγραφή και παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της με την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (ΚΥΑ Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης Α. 1076/2-4-2020, ΦΕΚ Β΄ 1135). Στην πορεία, θα προστίθενται και άλλες πληροφορίες και αιτήσεις σχετικές με ενισχύσεις που θα παρέχονται μέσα από το σύστημα TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Στο ψηφιακό περιβάλλον του myBusinessSupport σταδιακά προστίθενται μια σειρά από πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν το προφίλ των επιχειρήσεων που εισέρχονται σε αυτήν.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα