Παναγιώτης Ευθυμιάδης: Επιδοτήστε την εργασία

Με δύο λόγια. Επιδοτήστε την εργασία, όχι την ανεργία ή την αεργία...

Το θέμα είναι απλό. Καταστήματα, επιχειρήσεις, γραφεία, όλα σταδιακά ανοίγουν και θα ανοιξουν τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες. Δύσκολα για τις επιχειρήσεις, δύσκολα για τους εργαζόμενους.

Πήρες τα 800 ευρώ; Αυτή η μόνιμη ερώτηση που ακούω... Καιρό τώρα.

Γυρνάς λοιπόν στη δουλειά. Ο εργοδότης (δύσκολα και για αυτόν δεν λέω) σου λέει τώρα 15 μέρες δουλειά και μισός μισθός. Τι να κάνει και αυτός; Τις υπόλοιπες 15 σε αυτό το περιβόητο μηχανισμό του κράτους με την κάλυψη του μισθού. 

«Κάτσε

σπίτι 15 μέρες και θα σου συμπληρώσει το κράτος το μισθό» σου λέει.

Λάθος. Του εργοδότη; Όχι. Του μοντέλου... Άποψη; Προσωπική.

Όχι λοιπόν, να μην σου συμπληρώσει το κράτος μισθό για να καθίσεις στο σπίτι τις υπόλοιπες 15 μέρες.

Να σου συμπληρώσει το μισθό (να στον φτάσει στο 100% να μη χάσεις ούτε ένα ευρώ) και να δουλέψεις και τις υπόλοιπες 15 μέρες. Και ο εργαζόμενος θα νιώσει καλύτερα (τουλάχιστον ο συνηδειτοποιημενος με την πραγματικοτητα) και ο επιχειρηματίας.

Είναι σωστό να επιδοτήσει το κράτος έναν άνθρωπο για να καθίσει 15 μέρες σπίτι; Εγώ λέω όχι. 

Μοντέλα υπάρχουν πολλά. Ειδικοί άλλοι τόσοι.

Μην επιδοτείς λοιπόν τον άλλον για να καθίσει σπίτι.

Δώσε επιδότηση για να δουλέψει στο ίδιο μοντέλο που ανακοίνωσες αν θέλεις.

Άλλαξε και μοντέλο αν θέλεις. Δεν έγινε και τίποτα. Δώσε αν θέλεις επιδότηση στον εργοδότη με μεγάλη μείωση του εργοδοτικού κόστους στους μισθούς. Απαγόρευσε του και τις απολύσεις για να έχει το μειωμένο μισθολογικό κόστος, δηλαδή τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει η πλευρά του εργοδότη. Και μπες εσύ σαν κράτος να τις καλύψεις. 

Και μην ξεχνάς. Υπάρχουν και επιχειρήσεις που έμειναν συνεπείς όλο αυτό τον καιρό. Δεν έβαλαν ανθρώπους σε αναστολή, πλήρωσαν κανονικά και πληρώνουν. Αυτούς τι τους κάνεις;;; Τίποτα μέχρι τώρα. Τίποτα προβλέπω γενικά...

Αλλά εντάξει, μην επιδοτείς τον άλλον για να καθίσει σπίτι. 

Δεν σου αρέσουν τα παραπάνω; Δώσε τότε και από ένα σακουλάκι πασατέμπο, έτσι για το σπίτι... 15 μερες δεν βγαίνουν καθισιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα